Am vrut sa ma simt si eu mare bucatar si am inventat o reteta:)
Nucile se maruntesc.
Intr-un vas se pune zaharul si apa, se amesteca, se tine la foc mic pane apare o culoare aurie, apoi se toarna intr-un alt vas si se amesteca cu nucile. Am obtinut nuci glazurate.
Ciocolata se rupe bucati mai mici, se adauga laptele, untul, sucul de lamaie, cognac-ul si se topeste la bain-marie.
Se amesteca pana se primeste un lichid omogen.
Intr-un vas puneti un strat de nuci glazurate si turnati ciocolata.
Se mai pune un strat de nuci glazurate si se rade coaja de portocala.
Se raceste 30 min. la frigider si se taie bucati.
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.