Am vrut să mă simt și eu mare bucătar și am inventat o rețetă:)
Nucile se mărunțesc.
Într-un vas se pune zahărul și apa, se amestecă, se ține la foc mic până apare o culoare aurie, apoi se toarnă într-un alt vas și se amestecă cu nucile. Am obținut nuci glazurate.
Ciocolata se rupe bucăți mai mici, se adaugă laptele, untul, sucul de lămâie, coniacul și se topește la bain-marie.
Se amestecă până se primește un lichid omogen.
Într-un vas puneți un strat de nuci glazurate și turnați ciocolata.
Se mai pune un strat de nuci glazurate și se rade coaja de portocală.
Se răcește 30 min. la frigider și se taie bucăți.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.