Budincă cu brânză dulce și gem

rețeta postată de

Putină fantezie și micul dejun se transformă în ceva mai deosebit.

Ingrediente
Brânză dulce de vaci
400 g
   
Griș
3 linguri
   
Ouă
3 buc
   
Gem
100 g
Să nu fie prea lichid
Zahăr
3 linguri
Se pune după gust
Unt
20 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol se amestecă brânza de vaci, zahărul, grișul și ouăle.

Budincă cu brânză dulce și gem - Pas 1
Pas 2

Vasul termorezistent se unge cu unt sau se pune foaia de copt în el.


Budincă cu brânză dulce și gem - Pas 2
Pas 3

Se pune în vas un strat de brânză, apoi un strat de gem și iar un strat de brânză. (Eu am făcut 5 straturi, 3 de brânză și 2 de gem). Ultimul strat să fie de brânză.

Budincă cu brânză dulce și gem - Pas 3
Pas 4

Se ține la cuptor 40-50 min. la 180°C.

Se servește caldă, cu smântână.

 

Poftă bună!

Budincă cu brânză dulce și gem - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (5-6 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 50 min