Această rețetă este foarte ușor de pregătit și în plus este foarte sănătoasă.
Spălăm caracatița bine și o lăsăm la scurs.
O curățăm, scoatem ochii și o tăiem în 8 bucăți - o punem puțin în sită să se scurgă de apă.
Punem piciorușele de caracatiță într-o tigaie, atenție, dar fără apă pentru că își va lăsa ea apă și o lăsăm să fiarbă circa 1 oră. În cazul în care nu mai are zeamă turnăm un pahar de apă peste ea și se fierbe totul la foc mic cu capacul pus.
După ce a fiert, într-un shaker punem oțetul, uleiul, piperul, cimbru și cei 3 căței de usturoi tăiat bucățele și batem puțin până devine totul un sos.
Adăugăm sosul obținut peste caracatiță și mai fierbem câteva minute.
Punem bucățile de caracatiță într-o farfurie și le tăiem bucățele. În shaker pui 1 lingură de oțet, puțin cimbru, puțin piper și 5 linguri ulei de măsline și batem puțin. Sosul obținut îl turnăm peste caracatiță.
Și putem servi.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.