Aceasta reteta este foarte usor de pregatit si in plus este foarte sanatoasa.
Spalam caracatita bine si o lasam la scurs.
O curatam, scoatem ochii si o taiem in 8 bucati - o punem putin in sita sa se scurga de apa.
Punem piciorusele de caracatita intr-o tigaie, atentie, dar fara apa pentru ca isi va lasa ea apa si o lasam sa fiarba circa 1 ora. In cazul in care nu mai are zeama turnam un pahar de apa peste ea si se fierbe totul la foc mic cu capacul pus.
Dupa ca a fiert, intr-un shaker punem otetul, uleiul, piperul,cimbru si cei 3 catei de usturoi taiat bucatele si batem putin pana devine totul un sos.
Adaugam sosul obtinut peste caracatita si mai fierbem cateva minute.
Punem bucatile de caracatita intr-o farfurie si le taiem bucatele. In shaker pui 1 lingura de otet, putin cimbru, putin piper si 5 linguri ulei de masline si batem putin. Sosul obtinut il turnam peste caracatita.
Si putem servi.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.