Caracatiță la tigaie cu vin

rețeta postată de

Voi posta și această rețetă deoarece azi am pregătit ambele feluri de caracatiță. Azi în Grecia toată lumea mănâncă caracatiță, calamari, halva și lagana (e o pâine care se cumpără doar azi o dată pe an). Aici sărbătorim intrarea în post lunea curățată cum zic ei.

Ingrediente
Caracatiță
1 buc
   
Ulei de măsline
200 ml
   
Vin roșu
300 ml
   
Piper, cimbru
5 g
sare nu punem deloc deoarece nu este nevoie
Pași de urmat
Pas 1

Spălăm, curățăm și tăiem bucăți caracatița. Într-o tigaie adăugăm bucățile de caracatiță și lăsăm la foc mic să fiarbă 40 minute. Nu se pune apă deoarece își va lăsa caracatița în cazul în care mai trebuie adăugăm puțină apă și fierbem totul cu capac.

Caracatiță la tigaie cu vin - Pas 1
Pas 2

După ce a fiert, adăugăm uleiul de măsline, punem capacul și mai fierbem la foc mic încă 20 minute. Stingem cu vin roșu și mai fierbem totul încă 15 minute.

Caracatiță la tigaie cu vin - Pas 2
Pas 3

Punem caracatița în farfurie, o tăiem bucățele iar peste ea punem puțin sos din tigaie.

Caracatiță la tigaie cu vin - Pas 3

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (de 1 kg)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 80 min
Sursă: daniela