Amandine

reteta postata de

O prajitura delicioasa, racoroasa si pe gustul tuturor.

Ingrediente
Oua
6 buc
Zahar
300 g
Faina
250 g
Cacao
50 g
Apa
6 linguri
Praf de copt
1 lingurita
Ciocolata cu lapte
400 g
Crema
Frisca lichida
500 ml
Zahar
6 linguri
Sirop
Apa
1 l
Esenta de rom
1 buc
fiola
Nes
2 linguri
2 pliculete
Ciocolata amaruie
200 g
Glazura
Frisca lichida
150 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Blatul: Se separa oualelea - albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si apa, se adauga galbenusurile si apoi faina, cacao si praful de copt.
Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.

tava mea are dimensiunile 36 X 25 cm
 
Amandine - Pas 1
Pas 2

Crema:

Ciocolata se topeste in 400 ml frisca, se lasa la rece..recomandat sa se faca crema seara si sa se lase la rece pana dimineata.

Apoi se bate spuma si se mai adauga 100 ml frisca.



Amandine - Pas 2
Pas 3

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se fierbe pana ce zaharul s-a topit. Se adauga ness-ul si se lasa la racit, apoi se adauga romul.

Glazura:

Se prepara dupa ce avem prajitura asamblata.

Se topeste ciocolata in frisca si doar un pic se lasa la rece

Asamblarea:

Blatul se taie in doua. Se aseaza blat se insiropeaza cu jumate din sirop, adaugam crema apoi blat si insiropam. Dam la rece 30 min apoi portionam prajitura si glazuram fiecare felie in parte.


 
Amandine - Pas 3
Pas 4

Se poate decora cu un mot de frisca.

 

Amandine - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 16 buc ()
Dificultate: mediu