Amandine

rețeta postată de

O prăjitură delicioasă, răcoroasă și pe gustul tuturor.

Ingrediente
Ouă
6 buc
   
Zahăr
300 g
   
Făină
250 g
   
Cacao
50 g
   
Apă
6 linguri
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Ciocolată cu lapte
400 g
Cremă
Frișcă lichidă
500 ml
   
Zahăr
6 linguri
Sirop
Apă
1 l
   
Esență de rom
1 buc
fiolă
Ness
2 linguri
2 pliculețe
Ciocolată amăruie
200 g
Glazură
Frișcă lichidă
150 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Blatul: Se separă ouălele - albușurile se bat spumă împreună cu zahărul și apa, se adaugă gălbenușurile și apoi făina, cacao și praful de copt.
Se dă la cuptor până trece testul scobitorii.

tava mea are dimensiunile 36 X 25 cm
 
Amandine - Pas 1
Pas 2

Cremă:

Ciocolata se topește în 400 ml frișcă, se lasă la rece..recomandat să se facă crema seara și să se lase la rece până dimineață.

Apoi se bate spumă și se mai adaugă 100 ml frișcă.



Amandine - Pas 2
Pas 3

Siropul:

Se caramelizează zahărul, se adaugă apa și se fierbe până ce zahărul s-a topit. Se adaugă ness-ul și se lasă la răcit, apoi se adaugă romul.

Glazura:

Se prepară după ce avem prăjitura asamblată.

Se topește ciocolata în frișcă și doar un pic se lasă la rece

Asamblarea:

Blatul se taie în două. Se așează blat se însiropează cu jumătate din sirop, adăugăm crema, apoi blat și însiropează. Dăm la rece 30 min, apoi porționăm prăjitura și glazurăm fiecare felie în parte.


 
Amandine - Pas 3
Pas 4

Se poate decora cu un moț de frișcă.

 

Amandine - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 16 buc ()
Dificultate: mediu