O prajitura delicioasa, racoroasa si pe gustul tuturor.
Blatul: Se separa oualelea - albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si apa, se adauga galbenusurile si apoi faina, cacao si praful de copt.
Se da la cuptor pana trece testul scobitorii.
Crema:
Ciocolata se topeste in 400 ml frisca, se lasa la rece..recomandat sa se faca crema seara si sa se lase la rece pana dimineata.
Apoi se bate spuma si se mai adauga 100 ml frisca.
Siropul:
Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se fierbe pana ce zaharul s-a topit. Se adauga ness-ul si se lasa la racit, apoi se adauga romul.
Glazura:
Se prepara dupa ce avem prajitura asamblata.
Se topeste ciocolata in frisca si doar un pic se lasa la rece
Asamblarea:
Blatul se taie in doua. Se aseaza blat se insiropeaza cu jumate din sirop, adaugam crema apoi blat si insiropam. Dam la rece 30 min apoi portionam prajitura si glazuram fiecare felie in parte.
Se poate decora cu un mot de frisca.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.