Ciuperci umplute cu branza de vaci

reteta postata de

Ciupercile sunt un regat separat care ne uimeste cu multimea elementelor utile pe care le contin. Usor preparabile, ciupercile sunt prezente in toate meniurile de sarbatori.

Ingrediente
Ciuperci champinion
600 g
Branza de vaci
200 g
Unt
30 g
Oua
2 buc
Ceapa verde
1 buc
O legatura
Marar verde
1 buc
1/2 legatura
Sare,piper
22 g
Dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Ciupercile se spala, li se indeparteaza piciorusele, avand grija ca palarioarele sa ramana intacte.

Ciuperci umplute cu branza de vaci - Pas 1
Pas 2

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt impreuna cu piciorusele ciupercilor, dupa care se innabusa cu unt intr-un vas pe flacara mica, apoi se lasa sa se raceasca.

Ciuperci umplute cu branza de vaci - Pas 2
Pas 3

Dupa ce s-a racit, compozitia se amesteca cu ouale, branza de vaci si mararul, apoi se condimenteaza.

Ciuperci umplute cu branza de vaci - Pas 3
Pas 4

Ciupercile se umplu cu aceasta compozitie, iar apoi se introduc la cuptor pentru gratinare. (Tineti aproximativ 15min. la 190-200*C)

Ciuperci umplute cu branza de vaci - Pas 4
Pas 5

Pentru un aspect si gust mai placut, se poate pune cascaval ras pe deasupra, inainte de a se introduce in cuptor.

 

Pofta buna!

Ciuperci umplute cu branza de vaci - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g (4 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min