Ciupercile sunt un regat separat care ne uimește cu mulțimea elementelor utile pe care le conțin. Ușor preparabile, ciupercile sunt prezente în toate meniurile de sărbători.
Ciupercile se spală, li se îndepărtează piciorușele, având grijă ca pălăriuțele să rămână intacte.
Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt împreună cu piciorușele ciupercilor, după care se înăbușă cu unt într-un vas pe flacără mică, apoi se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit, compoziția se amestecă cu ouăle, brânza de vaci și mărarul, apoi se condimentează.
Ciupercile se umplu cu această compoziție, iar apoi se introduc la cuptor pentru gratinare. (Țineți aproximativ 15 min. la 190-200*C)
Pentru un aspect și gust mai plăcut, se poate pune cașcaval ras pe deasupra, înainte de a se introduce în cuptor.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.