Ciuperci umplute cu brânză de vaci

rețeta postată de

Ciupercile sunt un regat separat care ne uimește cu mulțimea elementelor utile pe care le conțin. Ușor preparabile, ciupercile sunt prezente în toate meniurile de sărbători.

Ingrediente
Ciuperci champinion
600 g
   
Brânză de vaci
200 g
   
Unt
30 g
   
Ouă
2 buc
   
Ceapă verde
1 buc
O legătură
Mărar verde
1 buc
1/2 legătură
Sare, piper
22 g
După gust
Pași de urmat
Pas 1

Ciupercile se spală, li se îndepărtează piciorușele, având grijă ca pălăriuțele să rămână intacte.

Ciuperci umplute cu brânză de vaci - Pas 1
Pas 2

Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt împreună cu piciorușele ciupercilor, după care se înăbușă cu unt într-un vas pe flacără mică, apoi se lasă să se răcească.

Ciuperci umplute cu brânză de vaci - Pas 2
Pas 3

După ce s-a răcit, compoziția se amestecă cu ouăle, brânza de vaci și mărarul, apoi se condimentează.

Ciuperci umplute cu brânză de vaci - Pas 3
Pas 4

Ciupercile se umplu cu această compoziție, iar apoi se introduc la cuptor pentru gratinare. (Țineți aproximativ 15 min. la 190-200*C)

Ciuperci umplute cu brânză de vaci - Pas 4
Pas 5

Pentru un aspect și gust mai plăcut, se poate pune cașcaval ras pe deasupra, înainte de a se introduce în cuptor.

 

Poftă bună!

Ciuperci umplute cu brânză de vaci - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g (4 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min