Umm-ummm!
Puiul se spala, se scurge apa de pe el. Se taie pielita.
Se separa pieptul si aripile. (Se taie atent cu cutitul de-a lungul coastelor).
Se taie aripa pe jumatate lasand humerusul. Se curata humerusul de carne si se taie capatul acestuia. Apoi se separa pieptul cu humerul de stern. (Faceti taieturi adanci de-a lungul sternului). Dintr-un piept se primesc 2 bucati de fileu mari si 2 mici (acelea mici se separa usor de cele mari).
Pe bucatile mari de piept se fac taieturi de circa 2cm in adancime la mijlocul acestora, pe partea exterioara, apoi o taietura in stanga aproximativ 8cm, la fel in dreapta. Fileul se desface precum o carte. Il puneti intre 2 bucati de folie si il bateti bine cu ciocanul de bucatarie, se bat si bucatile mici de fileu (atent acestea sunt mai fine).
Acum facem umplutura: intr-un vas puneti untul (acesta trebuie sa fie foarte moale) care se amesteca cu verdeata tocata. Din compozitia obtinuta faceti 2 conuri. Lasati sa se raceasca la congelator 5-7 min. (asa va fi mai usor de modelat).
Se condimenteaza bucatile de piept batute. La mijlocul fileului mare se plaseaza conul, apoi se acopera cu fileul mic, dupa care "cartea" se inchide.
Bucatile de pui se tin la congelator 10-12min. (pentru o modelare mai usoara). Se pregatesc 2 vase: cu ou si cu pesmet. Carnea se unge cu ou si apoi pesmet, repetati de 2 ori.
Intr-o tigaie se inginge uleiul. Bucatile de carne se prajesc aproximativ 5-7 min, pana se rumenesc.
Dupa ce s-au rumenit, se pun intr-o tava si le mai tineti aprotimativ 15min. la cuptor (la 180-190*C).
Scoateti din cuptor si serviti imediat!
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.