Buna Lena, am revenit si eu cu o reteta de saratele. Mi-am incercat cuptorul si sunt foarte multumita de el. Saratelele se pot face cum vrea fiecare cu susan , cu mac, doar cu chimen, depinde de gustul fiecaruia.
Pregatim ingredientele.
Amestecam branza rasa pe razatoarea mare, margarina, smantana, laptele, drojdia, untura si chimenul. Dupa ce am amestecat bine, adaugam faina pana obtinem un aluat tare, sa nu se lipeasca de maini.
Asa arata aluatul. Il acoperim si il lasam sa creasca jumatate de ora.
Intindem o foaie si formam saratelele. Eu nu am avut un cutit special de taiat saratele si le-am taiat cu unul normal.
Incalzim cuptorul si pe o hartie de copt asezam saratelele unse cu galbenus de ou si presarate cu mac. Le-am lasat in jur de 20 minute la foc potrivit.
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.