Bună Lena, am revenit și eu cu o rețetă de sărățele. Mi-am încercat cuptorul și sunt foarte mulțumită de el. Sărățelele se pot face cum vrea fiecare cu susan, cu mac, doar cu chimen, depinde de gustul fiecăruia.
Pregătim ingredientele.
Amestecăm brânza rasă pe răzătoarea mare, margarina, smântâna, laptele, drojdia, untura și chimenul. După ce am amestecat bine, adăugăm făina până obținem un aluat tare, să nu se lipească de mâini.
Așa arată aluatul. Îl acoperim și îl lăsăm să crească jumătate de oră.
Întindem o foaie și formăm sărățelele. Eu nu am avut un cuțit special de tăiat sărățele și le-am tăiat cu unul normal.
Încălzim cuptorul și pe o hârtie de copt așezăm sărățelele unse cu gălbenuș de ou și presărate cu mac. Le-am lăsat în jur de 20 minute la foc potrivit.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.