În seara asta am avut chef de cartofi la cuptor și uite așa am făcut cartofi picanți cu parmezan. Părerea mea este că ar merge cu orice fel de brânză și se potrivește la orice friptură, numai că noi i-am mâncat simpli. Au fost foarte buni, deja tava e spălată și pusă la locul ei.
Pregătim ingredientele.
Pregătim dressingul pentru cartofi. Amestecăm uleiul cu oregano, pasta de ardei și puțină sare.
Tăiem cartofii pe lung și îi ungem bine. Îi așezăm într-o tavă pe hârtie de copt (ca să nu se lipească) și îi băgăm la cuptor până se rumenesc pe ambele părți.
Radem parmezanul. Eu am avut o bucată, dar se găsește și deja ras.
Când sunt gata cartofii adăugăm parmezanul și mai lăsăm 5 minute. Îi scoatem și îi servim ca garnitură la friptură sau chiar așa simpli. Noi simpli i-am mâncat!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.