Cartofi picanți cu parmezan

rețeta postată de

În seara asta am avut chef de cartofi la cuptor și uite așa am făcut cartofi picanți cu parmezan. Părerea mea este că ar merge cu orice fel de brânză și se potrivește la orice friptură, numai că noi i-am mâncat simpli. Au fost foarte buni, deja tava e spălată și pusă la locul ei.

Ingrediente
Cartofi
7 buc
în funcție de câte persoane sunt la masă
Parmezan
100 g
   
Oregano
25 g
   
Ulei de măsline
5 linguri
   
Pastă de ardei iute
1 lingurita
se poate folosi boia de ardei iute sau un ardei roșu iute
Sare
5 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.

Cartofi picanți cu parmezan - Pas 1
Pas 2

Pregătim dressingul pentru cartofi. Amestecăm uleiul cu oregano, pasta de ardei și puțină sare.

Cartofi picanți cu parmezan - Pas 2
Pas 3

Tăiem cartofii pe lung și îi ungem bine. Îi așezăm într-o tavă pe hârtie de copt (ca să nu se lipească) și îi băgăm la cuptor până se rumenesc pe ambele părți.

Cartofi picanți cu parmezan - Pas 3
Pas 4

Radem parmezanul. Eu am avut o bucată, dar se găsește și deja ras.

Cartofi picanți cu parmezan - Pas 4
Pas 5

Când sunt gata cartofii adăugăm parmezanul și mai lăsăm 5 minute. Îi scoatem și îi servim ca garnitură la friptură sau chiar așa simpli. Noi simpli i-am mâncat!

Cartofi picanți cu parmezan - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (2 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min