Cartofi picanti cu parmezan

reteta postata de

In seara asta am avut chef de cartofi la cuptor si uite asa am facut cartofi picanti cu parmezan. Parerea mea este ca ar merge cu orice fel de branza si se potriveste la orice friptura, numai ca noi i-am mancat simpli. Au fost foarte buni, deja tava e spalata si pusa la locul ei.

Ingrediente
Cartofi
7 buc
in functie de cate persoane sunt la masa
Parmezan
100 g
Oregano
25 g
Ulei de masline
5 linguri
Pasta de ardei iute
1 lingurita
se poate folosi boia de ardei iute sau un ardei rosu iute
Sare
5 g
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatim ingredientele.

Cartofi picanti cu parmezan - Pas 1
Pas 2

Pregatim dressingul pentru cartofi. Amestecam uleiul cu oregano, pasta de ardei si putina sare.

Cartofi picanti cu parmezan - Pas 2
Pas 3

Taiem cartofii pe lung si ii ungem bine. Ii asezam intr-o tava pe hartie de copt (ca sa nu se lipeasca) si ii bagam la cuptor pana se rumenesc pe ambele parti.

Cartofi picanti cu parmezan - Pas 3
Pas 4

Radem parmezanul. Eu am avut o bucata , dar se gaseste si deja ras.

Cartofi picanti cu parmezan - Pas 4
Pas 5

Cand sunt gata cartofii adaugam parmezanul si mai lasam 5 minute. Ii scoatem si ii servim ca garnitura la friptura sau chiar asa simpli. Noi simpli i-am mancat!

Cartofi picanti cu parmezan - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 buc (2 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min