M-am gândit să fac azi o prăjitură cu cocos și am găsit-o pe aceasta. Este delicioasă, cam migăloasă, dar rezultatul merită.
Pregătim ingredientele.
Blatul: Amestecăm 125g margarină cu 100 g zahăr, 3 ouă, făina, cacaua, 3 linguri lapte și praful de copt.
Punem compoziția într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și lăsăm la foc mediu 20 de minute. Când apăsăm cu degetul pe blat, și este tare, atunci e gata.
Pentru însiropat: lapte caramel sau lichior de cocos. Eu am făcut lapte caramel - punem 3 linguri de zahăr pe foc, și când s-a topit adăugăm 200ml lapte și o esență de vanilie (opțional). Lăsăm pe foc până se topește zahărul și apoi lăsăm să se răcească până e gata blatul.
După ce blatul s-a răcit îl însiropăm.
Crema o facem după ce-am însiropat blatul pentru că trebuie să o adăugăm fierbinte. Amestecăm 300ml lapte cu grișul, 100g margarină, 100g zahăr și punem pe foc.
Crema o lăsăm pe foc până se îngroașă, apoi o luăm de pe foc și adăugăm nuca de cocos. Amestecăm energic, o să observați că se îngroașă foarte repede. Din această cauză trebuie pusă imediat pe blat.
Întindem toată crema pe blat, chiar dacă vi se pare multă, o puneți pe toată.
Glazura: eu mai aveam un iepuraș de ciocolată de la Paște și l-am folosit. Am pus pe foc 50g unt, 3 linguri de lapte și ciocolata. Lăsăm până se obține o glazură fină.
Glazura o adăugăm peste cremă, nivelăm frumos și o punem la rece minim o oră, pentru a se întări glazura.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.