Tort de crema de zahar ars

reteta postata de

Azi am musafiri , si cum am aflat tot azi, m-am gandit sa fac ceva dulce, usor de facut si sa poate fi mancat diseara. Nu mai facusem de multa vreme acest tortulet. Noua ne place foarte mult.

Ingrediente
Oua
12 buc
Zahar
18 linguri
Lapte
1 l
Faina alba
4 linguri
Praf de copt
1 lingurita
Esenta de vanilie
2 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatim ingredientele.

Tort  de crema de zahar ars - Pas 1
Pas 2

In oala care intra la cuptor punem 6 linguri de zahar si le caramelizam. Dupa caramelizare, intindem repede pe peretii oalei, si lasam la rece.

Tort  de crema de zahar ars - Pas 2
Pas 3

Batem 8 oua bine, adaugam 8 linguri de zahar si mixam bine pana se topeste zaharul, mai punem o esenta de vanilie si laptele. Amestecam bine si turnam peste caramelul intarit.

Tort  de crema de zahar ars - Pas 3
Pas 4

Blatul : separam 4 oua, batem albusul spuma tare, adaugam 4 linguri de zahar, galbenusurile, esenta de vanilie , 4 linguri de faina si praful de copt. Mixam bine si turnam peste compozitia din oala.

Tort  de crema de zahar ars - Pas 4
Pas 5

Asa arata inainte de a fi bagat la cuptor. Cuptorul il incalzim 5 minute si apoi punem compozitia .

Lasam la cuptor , la foc mic, pana se desprinde blatul de pe marginile oalei.

Tort  de crema de zahar ars - Pas 5
Pas 6

Dupa ce este gata, mai lasam in oala 10 minute si apoi il rasturnam pe o farfurie. Se poate imbraca in frisca sau in ciocolata. Eu l-am lasat asa.

Tort  de crema de zahar ars - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc ()
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min