Tort de cremă de zahăr ars

rețeta postată de

Azi am musafiri, și cum am aflat tot azi, m-am gândit să fac ceva dulce, ușor de făcut și să poată fi mâncat diseară. Nu mai făcusem de multă vreme acest tortuleț. Nouă ne place foarte mult.

Ingrediente
Ouă
12 buc
   
Zahăr
18 linguri
   
Lapte
1 l
   
Făină albă
4 linguri
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Esență de vanilie
2 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 1
Pas 2

În oala care intră la cuptor punem 6 linguri de zahăr și le caramelizăm. După caramelizare, întindem repede pe pereții oalei și lăsăm la rece.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 2
Pas 3

Batem 8 ouă bine, adăugăm 8 linguri de zahăr și mixăm bine până se topește zahărul, mai punem o esență de vanilie și laptele. Amestecăm bine și turnăm peste caramelul întărit.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 3
Pas 4

Blatul: separăm 4 ouă, batem albușul spumă tare, adăugăm 4 linguri de zahăr, gălbenușurile, esența de vanilie, 4 linguri de făină și praful de copt. Mixăm bine și turnăm peste compoziția din oală.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 4
Pas 5

Așa arată înainte de a fi băgat la cuptor. Cuptorul îl încălzim 5 minute și apoi punem compoziția.

Lăsăm la cuptor, la foc mic, până se desprinde blatul de pe marginile oalei.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 5
Pas 6

După ce este gata, mai lăsăm în oală 10 minute și apoi îl răsturnăm pe o farfurie. Se poate îmbrăca în frișcă sau în ciocolată. Eu l-am lăsat așa.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc ()
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min