Azi am musafiri, și cum am aflat tot azi, m-am gândit să fac ceva dulce, ușor de făcut și să poată fi mâncat diseară. Nu mai făcusem de multă vreme acest tortuleț. Nouă ne place foarte mult.
Pregătim ingredientele.
În oala care intră la cuptor punem 6 linguri de zahăr și le caramelizăm. După caramelizare, întindem repede pe pereții oalei și lăsăm la rece.
Batem 8 ouă bine, adăugăm 8 linguri de zahăr și mixăm bine până se topește zahărul, mai punem o esență de vanilie și laptele. Amestecăm bine și turnăm peste caramelul întărit.
Blatul: separăm 4 ouă, batem albușul spumă tare, adăugăm 4 linguri de zahăr, gălbenușurile, esența de vanilie, 4 linguri de făină și praful de copt. Mixăm bine și turnăm peste compoziția din oală.
Așa arată înainte de a fi băgat la cuptor. Cuptorul îl încălzim 5 minute și apoi punem compoziția.
Lăsăm la cuptor, la foc mic, până se desprinde blatul de pe marginile oalei.
După ce este gata, mai lăsăm în oală 10 minute și apoi îl răsturnăm pe o farfurie. Se poate îmbrăca în frișcă sau în ciocolată. Eu l-am lăsat așa.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.