Sarmale in foi de vita

reteta postata de

Am avut chef de sarmalute, si cum mi s-a terminat varza murata, am facut in foi de vita.

Ingrediente
Carne tocata de porc
1 kg
Ceapa
4 buc
Orez
3 linguri
Pasta de tomate
4 linguri
Patrunjel verde
1 buc
Frunze de vita
50 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatim ingredientele.

Sarmale in foi de vita - Pas 1
Pas 2

Pregatim compozitia: tocam ceapa marunt, verdeata si le punem peste carne, adaugam orezul, 2 linguri pasta de tomate, sare si piper dupa gust.

Sarmale in foi de vita - Pas 2
Pas 3

Oparim frunza de vita si formam sarmalutele.

Sarmale in foi de vita - Pas 3
Pas 4

Asezam sarmalutele intr-o oala, adaugam 2 linguri de pasta de tomate si bagam la cuptor. Eu le-am facut in vasul roman si nu mai trebuie adagata apa. Daca le faceti pe aragaz sau in cuptor si nu aveti vas roman, puneti apa sa le acopere.

Sarmale in foi de vita - Pas 4
Pas 5

La cuptor le lasam 2 ore la foc mic.

Le servim calde cu smantana si ardei iute.

Pofta mare!

Sarmale in foi de vita - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 50 buc ()
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 15 min