Sarmale în foi de viță

rețeta postată de

Am avut chef de sărmăluțe, și cum mi s-a terminat varza murată, am făcut în foi de viță.

Ingrediente
Carne tocată de porc
1 kg
   
Ceapă
4 buc
   
Orez
3 linguri
   
Pastă de tomate
4 linguri
   
Pătrunjel verde
1 buc
   
Frunze de viță
50 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.

Sarmale în foi de viță - Pas 1
Pas 2

Pregătim compoziția: tocăm ceapa mărunt, verdeața și le punem peste carne, adăugăm orezul, 2 linguri pastă de tomate, sare și piper după gust.

Sarmale în foi de viță - Pas 2
Pas 3

Opărim frunza de viță și formăm sărmăluțele.

Sarmale în foi de viță - Pas 3
Pas 4

Așezăm sărmăluțele într-o oală, adăugăm 2 linguri de pastă de tomate și băgăm la cuptor. Eu le-am făcut în vasul roman și nu mai trebuie adăugată apă. Dacă le faceți pe aragaz sau în cuptor și nu aveți vas roman, puneți apă să le acopere.

Sarmale în foi de viță - Pas 4
Pas 5

La cuptor le lăsăm 2 ore la foc mic.

Le servim calde cu smântână și ardei iute.

Poftă mare!

Sarmale în foi de viță - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 50 buc ()
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 15 min