Am avut chef de sărmăluțe, și cum mi s-a terminat varza murată, am făcut în foi de viță.
Pregătim ingredientele.
Pregătim compoziția: tocăm ceapa mărunt, verdeața și le punem peste carne, adăugăm orezul, 2 linguri pastă de tomate, sare și piper după gust.
Opărim frunza de viță și formăm sărmăluțele.
Așezăm sărmăluțele într-o oală, adăugăm 2 linguri de pastă de tomate și băgăm la cuptor. Eu le-am făcut în vasul roman și nu mai trebuie adăugată apă. Dacă le faceți pe aragaz sau în cuptor și nu aveți vas roman, puneți apă să le acopere.
La cuptor le lăsăm 2 ore la foc mic.
Le servim calde cu smântână și ardei iute.
Poftă mare!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.