Prăjitură cu cremă Ganache

rețeta postată de

Azăi am făcut o prăjitură cu cremă de ciocolată Ganache. Este delicioasă.

Ingrediente
Ouă
5 buc
   
Zahăr
6 linguri
   
Făină albă
6 linguri
   
Cacao pudră
3 linguri
   
Praf de copt
1 buc
   
Frișcă lichidă
500 ml
   
Ciocolată
300 g
   
Cappuccino de ciocolată
1 buc
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 1
Pas 2

Pregătim blatul: batem albușurile spumă tare, adăugăm zahărul, gălbenușurile, făina, cacao și praful de copt.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 2
Pas 3

 

Punem la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 3
Pas 4

Crema: într-un vas termorezistent punem frișca lichidă, plicul de cappuccino și ciocolata ruptă bucățele. Punem la bain-marie și lăsăm până se topește ciocolata.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 4
Pas 5

După ce-am luat de pe foc, o punem la frigider 2-3 ore până se întărește crema.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 5
Pas 6

Când crema s-a întărit o mixăm bine până se întărește. În cazul în care crema nu se întărește, se adaugă 1 plic de întăritor de frișcă.

Această cremă poartă numele de CREMĂ GANACHE.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 6
Pas 7

Blatul îl tăiem în două și îl însiropăm cu un sirop format din apă, zahăr și esență de rom.

Întindem jumătate de cremă pe prima foaie.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 7
Pas 8

Punem a doua foaie însiropată deasupra și restul de cremă. Radem puțină ciocolată și o dăm la rece pentru 2 ore.

Prăjitură cu cremă Ganache - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc ()
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min