Azi am facut o prajitura cu crema de ciocolata Ganache. Este delicioasa.
Pregatim ingredientele
Pregatim blatul: batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, galbenusurile, faina, cacao si praful de copt.
Punem la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu.
Crema: intr-un vas termorezistent punem frisca lichida, plicul de cappuccino si ciocolata rupta bucatele, Punem la bain-marrie si lasam pana se topeste ciocolata.
Dupa ce-am luat de pe foc, o punem la frigider 2-3 ore pana se intareste crema.
Cand crema s-a intarit o mixam bine pana se intareste. IN CAZUL IN CARE CREMA NU SE INTARESTE SE ADAUGA 1 PLIC DE INTARITOR DE FRISCA.
Aceasta crema poarta numele de CREMA GANACHE.
Blatul il taiem in doua si il insiropam cu un sirop format din apa, zahar si esenta de rom.
Intindem jumatate de crema pe prima foaie.
Punem a doua foaie insiropata deasupra si restul de crema.Radem putina ciocolata si o dam la rece pentru 2 ore.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.