Azăi am făcut o prăjitură cu cremă de ciocolată Ganache. Este delicioasă.
Pregătim ingredientele
Pregătim blatul: batem albușurile spumă tare, adăugăm zahărul, gălbenușurile, făina, cacao și praful de copt.
Punem la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu.
Crema: într-un vas termorezistent punem frișca lichidă, plicul de cappuccino și ciocolata ruptă bucățele. Punem la bain-marie și lăsăm până se topește ciocolata.
După ce-am luat de pe foc, o punem la frigider 2-3 ore până se întărește crema.
Când crema s-a întărit o mixăm bine până se întărește. În cazul în care crema nu se întărește, se adaugă 1 plic de întăritor de frișcă.
Această cremă poartă numele de CREMĂ GANACHE.
Blatul îl tăiem în două și îl însiropăm cu un sirop format din apă, zahăr și esență de rom.
Întindem jumătate de cremă pe prima foaie.
Punem a doua foaie însiropată deasupra și restul de cremă. Radem puțină ciocolată și o dăm la rece pentru 2 ore.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.