Prajitura cu crema Ganache

reteta postata de

Azi am facut o prajitura cu crema de ciocolata Ganache. Este delicioasa.

Ingrediente
Oua
5 buc
Zahar
6 linguri
Faina alba
6 linguri
Cacao pudra
3 linguri
Praf de copt
1 buc
Frisca lichida
500 ml
Ciocolata
300 g
Cappucino de ciocolata
1 buc
Esenta de vanilie
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatim ingredientele

Prajitura cu crema Ganache - Pas 1
Pas 2

Pregatim blatul: batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, galbenusurile, faina, cacao si praful de copt.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 2
Pas 3

 

Punem la cuptor pentru 20 de minute la foc mediu.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 3
Pas 4

Crema: intr-un vas termorezistent punem frisca lichida, plicul de cappuccino si ciocolata rupta bucatele, Punem la bain-marrie si lasam pana se topeste ciocolata.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 4
Pas 5

Dupa ce-am luat de pe foc, o punem la frigider 2-3 ore pana se intareste crema.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 5
Pas 6

Cand crema s-a intarit o mixam bine pana se intareste. IN CAZUL IN CARE CREMA NU SE INTARESTE SE ADAUGA 1 PLIC DE INTARITOR DE FRISCA.

Aceasta crema poarta numele de CREMA GANACHE.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 6
Pas 7

Blatul il taiem in doua si il insiropam cu un sirop format din apa, zahar si esenta de rom.

Intindem jumatate de crema pe prima foaie.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 7
Pas 8

Punem a doua foaie insiropata deasupra si restul de crema.Radem putina ciocolata si o dam la rece pentru 2 ore.

Prajitura cu crema Ganache - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc ()
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min