Este o rețetă pe care am învățat-o de la verișoara mea și sunt deja ani buni de când fac această mâncare. Îmi plac foarte mult legumele și cum se începe sezonul încerc să profit la maxim, iar asta e una dintre mâncărurile favorite ale familiei mele. Deși pare banală, are un gust deosebit, deoarece sucul din ardei se îmbibă în cartofi, iar asta îi face speciali. Sper să vă placă
Spălăm cartofii și îi punem la fiert
În timp ce fierb cartofii, curățim ardeii de semințe, îi spălăm și-i punem pe un prosop să se usuce
Curățim ceapa, o spălăm, o tăiem cubulețe și o călim în puțin ulei
Când cartofii sunt gata, îi scurgem de apă, îi lăsăm puțin să se răcească și îi curățim de coajă. Pişăm cartofii, adăugăm sarea, piperul, ceapa călită și amestecăm
Cu amestecul obținut umplem ardeii, pe care mai apoi îi prăjim în tigaie pe toate părțile
Ardeii prăjiți îi scoatem pe o farfurie, îi lăsăm să se răcească și îi curățim atent de coajă. Se servesc atât calzi, cât și reci, cu smântână sau oricare alt sos. Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.