Un aperitiv sănătos și frumos colorat.
Rețeta am găsit-o cu broccoli, am făcut-o și a avut mare succes. Acum am încercat și cu proaspăt descoperita conopidă violetă și m-am jucat puțin cu culorile ardeilor.
Se spală foarte bine legumele
Se pune apă la fiert. Când dă în clocot se adaugă puțină sare.
Broccoli și conopida violetă se desfac în buchețele și se pun în apă clocotită pentru 1-2 minute. Se scot, se pun în apă rece apoi se lasă la scurs.
Tăiați broccoli în bucățele.
Tăiați conopida violetă în bucățele
Tăiați ardeii cubulețe
Radeți cașcavalurile
Facem întâi checul cu broccoli
Într-un castron bateți puțin 4 ouă.
Adăugați broccoli, jumătate din restul ingredientelor și amestecați.
Puneți compoziția în formă. Eu am pus-o într-o formă de chec din yena.
Repetați pașii 7, 8 și 9 cu restul ingredientelor și conopida violetă.
Ce bine arată!
Le băgați la cuptor la foc mediu aproximativ o oră. Le verificați înfigând o scobitoare, dacă iese curată sunt gata.
La mine au stat pe treapta 3 timp de 55 min.
Se lasă să se răcească... dacă poți rezista
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.