Imi place sa experimentez mereu ceva nou. Acum ceva vreme am incercat o reteta marocana de chiftele cu sos de rosii. Sosul a fost delicios, chiftelutele mi-au iesit cam multe asa ca am congelat jumatate. Acum le-a venit randul si lor.
Eu am avut chiftelutele congelate, dar o sa incep cu ele
Intr-un castron se amesteca bine cu o lingura de lemn carnea tocata, oul, 1 catel usturoi curatat si tocat marunt, boiaua, jumatate din cantitatea de chimen rasnit, sare si piper dupa gust. Cu mainile ude, din compozitie se fac chiftelute de marimea unei nuci. Reteta zice ca e pentru 4 persoane, dar mie mi-a iesit mai mult decat dublu a ceea ce se vede in poza.
Usturoiul ramas se taie lamele.
Nu sunt fan usturoi, l-am facut cum am nimerit, dar la final l-as fi preferat mai marunt.
Acum la carte zice ca se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste usturoiul.
Eu am pus 2 linguri de ulei si vreo 3-4 de apa in cratita in care am continuat "lucrarea".
Se adauga pasta de tomate, apa, sare si piper dupa gust, chimenul ramas si patrunjelul si se amesteca.
Aici cu patrunjelul m-am repezit sa urmez reteta si am uitat ca de fapt e bine de pus la final, asa ca am mai pus putin si cand era aproape gata. Mi-a parut rau ca nu am avut proaspat, cel uscat nu se simte prea bine.
Se adauga chiftelele in sos si se lasa la fiert, intorcandu-le cam la 3 minute ca sa se patrunda uniform. Se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute.
Eu am facut sos cat pentru toata cantitatea de carne (e delicios) asa ca au fost aproape acoperite de el.
Se servesc fierbinti.
Pofta buna !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.