Îmi place să experimentez mereu ceva nou. Acum ceva vreme am încercat o rețetă marocană de chiftele cu sos de roșii. Sosul a fost delicios, chifteluțele mi-au ieșit cam multe așa că am congelat jumătate. Acum le-a venit rândul și lor.
Eu am avut chifteluțele congelate, dar o să încep cu ele.
Într-un castron se amestecă bine cu o lingură de lemn carnea tocată, oul, 1 cățel usturoi curățat și tocat mărunt, boiaua, jumătate din cantitatea de chimen râșnit, sare și piper după gust. Cu mâinile ude, din compoziție se fac chifteluțe de mărimea unei nuci. Rețeta zice că e pentru 4 persoane, dar mie mi-a ieșit mai mult decât dublu a ceea ce se vede în poză.
Usturoiul rămas se taie lamele.
Nu sunt fan usturoi, l-am făcut cum am nimerit, dar la final l-aș fi preferat mai mărunt.
Acum la carte zice că se încinge uleiul într-o tigaie și se călește usturoiul.
Eu am pus 2 linguri de ulei și vreo 3-4 de apă în cratița în care am continuat "lucrarea".
Se adaugă pasta de tomate, apa, sare și piper după gust, chimenul rămas și pătrunjelul și se amestecă.
Aici cu pătrunjelul m-am repezit să urmez rețeta și am uitat că de fapt e bine de pus la final, așa că am mai pus puțin și când era aproape gata. Mi-a părut rău că nu am avut proaspăt, cel uscat nu se simte prea bine.
Se adaugă chiftelele în sos și se lasă la fiert, întorcându-le cam la 3 minute ca să se pătrundă uniform. Se lasă să fiarbă la foc mic 15 minute.
Eu am făcut sos cât pentru toată cantitatea de carne (e delicios) așa că au fost aproape acoperite de el.
Se servesc fierbinți.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.