O prăjitură foarte bună, dulce și ușor de făcut
Punem zahărul într-o crăticioară pe foc și îl topim până se caramelizează puțin, după care se adaugă untul și se amestecă cu grijă până se topește. Se adaugă nuca mărunțită, ouăle bătute, esența de rom și stafidele și amestecăm totul foarte bine pe foc, după care se dă la o parte și se lasă puțin.
Crema obținută se întinde caldă între foi. La sfârșit se pune o greutate peste ultima foaie și se lasă la răcit mai mult timp sau de seara până dimineața, ca să se poată tăia bine.
După acest timp, prăjitura se taie frumos în formă de romb sau pătrat și se servește.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.