O prajitura foarte buna, dulce si usor de facut
Punem zaharul intr-o craticioara pe foc si il topim pana se caramelizeaza putin, dupa care se adauga untul si se amesteca cu grija pana se topeste. Se adauga nuca maruntita, ouale batute, esenta de rom si stafidele si amestecam totul foarte bine pe foc, dupa care se da la o parte si se lasa putin.
Crema obtinuta se intinde calda intre foi. La sfarsit se pune o greutate peste ultima foaie si se lasa la racit mai mult timp sau de seara pana dimineata, ca sa se poata taia bine.
Dupa acest timp, prajitura se taie frumos in forma de romb sau patrat si se serveste.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.