Foi de napolitană cu cremă de zahăr ars și nuci

rețeta postată de

O prăjitură foarte bună, dulce și ușor de făcut

Ingrediente
Foi de napolitană
3 buc
   
Zahăr
2 pahare
   
Ouă
3 buc
   
Miez de nucă
2 pahare
mărunțită
Unt
200 g
   
Stafide
100 g
   
Esență de rom
1 lingura
   
Pași de urmat
Pas 1

Punem zahărul într-o crăticioară pe foc și îl topim până se caramelizează puțin, după care se adaugă untul și se amestecă cu grijă până se topește. Se adaugă nuca mărunțită, ouăle bătute, esența de rom și stafidele și amestecăm totul foarte bine pe foc, după care se dă la o parte și se lasă puțin.

Foi de napolitană cu cremă de zahăr ars și nuci - Pas 1
Pas 2

Crema obținută se întinde caldă între foi. La sfârșit se pune o greutate peste ultima foaie și se lasă la răcit mai mult timp sau de seara până dimineața, ca să se poată tăia bine.

Foi de napolitană cu cremă de zahăr ars și nuci - Pas 2
Pas 3

După acest timp, prăjitura se taie frumos în formă de romb sau pătrat și se servește.       

    POFTĂ  BUNĂ!   

Foi de napolitană cu cremă de zahăr ars și nuci - Pas 3

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (tavă)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min