Fursecuri cu fulgi de ovăz

rețeta postată de

Vă recomand niște fursecuri mai sănătoase cu cereale, pentru dimineață, mult mai bune decât ce găsiți pe piață.

POFTĂ BUNĂ !

Ingrediente
Unt
200 g
   
Zahăr
150 g
   
Ouă
2 buc
   
Fulgi de ovăz
250 g
   
Făină albă
200 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Stafide
50 g
   
Nucă tăiată mărunt
100 g
   
Miez de semințe floarea-soarelui
2 linguri
   
Susan
1 lingura
   
Esență de rom
1 lingura
   
Coajă de lămâie rasă
1 lingura
   
Pași de urmat
Pas 1

Într-un bol punem untul și îl batem bine cu mixerul, apoi adăugăm treptat zahărul, esența de rom, coaja de lămâie și ouăle unul câte unul și amestecăm bine. Oprim mixerul. Separat amestecăm făina cu praful de copt și le turnăm în bol, apoi fulgii de ovăz și toate ingredientele rămase. Amestecăm pentru început cu o spatulă, după care frământăm cu mâna, chiar dacă este totuși moale, nu este o cocă. Acest aluat îl turnăm pe 2 bucăți de folie de plastic și obținem 2 suluri care se țin o oră la frigider.

Fursecuri cu fulgi de ovăz - Pas 1
Pas 2

După acest timp desfacem folia, tăiem felii de 1-2 cm grosime și le punem în tavă pe hârtie de copt. Se ornează pe deasupra după preferință.

Fursecuri cu fulgi de ovăz - Pas 2
Pas 3

Se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru vreo 20 de minute.

Fursecuri cu fulgi de ovăz - Pas 3

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (tăvi)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 100 min