Fursecuri cu fulgi de ovaz

reteta postata de

Va recomand niste fursecuri mai sanatoase cu cereale, pentru dimineata, mult mai bune decat ce gasiti pe piata.

POFTA BUNA !

Ingrediente
Unt
200 g
Zahar
150 g
Oua
2 buc
Fulgi de ovaz
250 g
Faina alba
200 g
Praf de copt
1 lingurita
Stafide
50 g
Nuca taiata marunt
100 g
Miez de seminte floarea soarelui
2 linguri
Susan
1 lingura
Esenta de rom
1 lingura
Coaja de lamaie rasa
1 lingura
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol punem untul si il batem bine cu mixerul, apoi adaugam treptat zaharul, esenta de rom, coaja de lamaie si ouale unul cate unul si amestecam bine. Oprim mixerul. Separat amestecam faina cu praful de copt si le turnam in bol, apoi fulgii de ovaz si toate ingredientele ramase. Amestecam pentru inceput cu o spatula, dupa care framantam cu mana, chiar daca este totusi moale, nu este o coca. Acest aluat il turnam pe 2 bucati de folie de plastic si obtinem 2 suluri care se tin o ora la frigider.

Fursecuri cu fulgi de ovaz - Pas 1
Pas 2

Dupa acest timp desfacem folia, taiem felii de 1-2 cm grosime si le punem in tava pe hartie de copt. Se orneaza pe deasupra dupa preferinta.

Fursecuri cu fulgi de ovaz - Pas 2
Pas 3

Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru vreo 20 de minute.

Fursecuri cu fulgi de ovaz - Pas 3

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (tavi)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 100 min