Ador pilaful! Aș vrea să vă arăt cum îl prepar eu. De obicei, îl fac fără carne, așa cum l-am făcut și pentru această rețetă. Are un gust fin de orez și de morcovi. E extrem de simplu și de rapid de pregătit.
Pregătim ingredientele: spălăm și curățăm legumele, măsurăm orezul.
Punem orezul într-un vas cu apă rece.
Tăiem mărunt ceapa și ardeiul, morcovii rondele.
Punem pe foc un ibric cu apă.
Punem la călit (într-o cratiță cu ulei) ceapa. Adăugăm și boiaua dulce.
După un minut, adăugăm și ardeiul și morcovii deja tăiați.
Până stau la călit vreo 7-10 minute, mai spălăm și schimbăm apa de pe orez.
Adăugăm puțină apă fierbinte (din ibric) peste legumele călite (de 2-3 ori în decurs de 7-10 minute – să se fiarbă de jumătate morcovii).
Adăugăm orezul peste legumele semi-fierte, adăugăm și sarea, apoi completăm cu apă fierbinte cât să acoperim orezul din cratiță.
Lăsăm totul să fiarbă vreo 18-20 minute, timp în care adăugăm din când în când (atunci când vedem că scade) apă fierbinte.
Verificăm dacă s-a fiert bobul de orez.
Adăugăm piperul, amestecăm și mai lăsăm 1 minut.
Stingem focul și totul e gata. Se poate servi cu ceva carne sau doar cu murături. Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.