Soțul era mare mâncător de rulouri cu spanac și brânză de pe la patiserii până a făcut o indigestie de la ele. Așa m-am hotărât să încerc să fac ceva acasă, cât de greu putea fi chiar și pentru o începătoare ca mine? Prima încercare, primul succes, așa că de data asta am testat o rețetă nouă, cu ceva mai multe condimente, așa cum îi place lui.
Este excelentă ca aperitiv, sau ca fel singur la micul dejun sau cină. Am mâncat-o și rece și caldă.
Se pregătesc ingredientele.
Aluat:
Se cerne făina împreună cu drojdia într-un castron și se toarnă peste ea apa călduță. Se frământă turnând câte puțin unt topit până când se obține un aluat elastic și omogen. Se învelește în folie alimentară și se pune la frigider să se odihnească 30 de minute.
Eu am avut niște aluat congelat rămas, dar data viitoare o să încerc să îl fac singură.
Am lăsat spanacul să se decongeleze, apoi l-am amestecat cu chimenul, boiaua, usturoiul și ceapa tocate mărunt (ei, la mine nu au fost chiar mărunt), și piper. Sare nu am mai adăugat pentru că era brânza destul de sărată.
Brânza am zdrobit-o cu furculița, am pus-o peste spanac și am amestecat până ce totul a fost ca o pastă omogenă.
Se împarte aluatul cam 2/3 și 1/3 și se întinde în foaie subțire.
Foaia mai mare se folosește pentru a îmbrăca cu el o formă, restul se păstrează pentru capac.
Eu am avut o formă de tartă din yena pe care am uns-o cu unt înainte să pun aluatul.
Se pune compoziția în formă și se nivelează.
Se acoperă cu cealaltă foaie de aluat și se lipesc marginile presând cu degetele.
Se pune la cuptor la 190-200 grade pentru 30-35 minute.
Se taie felii și se servește fierbinte, călduță sau chiar rece.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.