Sotul era mare mancator de rulouri cu spanac si branza de pe la patiserii pana a facut o indigestie de la ele. Asa m-am hotarat sa incerc sa fac ceva acasa, cat de greu putea fi chiar si pentru o incepatoare ca mine ? Prima incercare, primul succes, asa ca de data asta am testat o reteta noua, cu ceva mai multe condimente, asa cum ii place lui.
Este excelenta ca aperitiv, sau ca fel singur la micul dejun sau cina. Am mancat-o si rece si calda.
Se pregatesc ingredientele.
Aluat:
Se cerne faina impreuna cu drojdia intr-un castron si se toarna peste ea apa calduta. Se framanata turnand cate putin unt topit pana cand se obtine un aluat elastic si omogen. Se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider sa se odihneasca 30 de minute.
Eu am avut niste aluat congelat ramas, dar data viitoare o sa incerc sa il fac singura.
Am lasat spanacul sa se decongeleze, apoi l-am amestecat cu chimenul, boiaua, usturoiul si ceapa tocate marunt (ei, la mine nu au fost chiar marunt),si piper. Sare nu am mai adaugat pentru ca era branza destul de sarata.
Branza am zdrobit-o cu furculita, am pus-o peste spanac si am amestecat pana ce totul a fost ca o pasta omogena.
Se imparte aluatul cam 2/3 si 1/3 si se intinde in foaie subtire.
Foaia mai mare se foloseste pentru a imbraca cu el o forma, restul se pastreaza pentru capac.
Eu am avut o forma de tarta din yena pe care am uns-o cu unt inainte sa pun aluatul.
Se pune compozitia in forma si se niveleaza.
Se acopera cu cealalta foaie de aluat si se lipesc marginile presand cu degetele.
Se pune la cuptor la 190-200 grade pentru 30-35 minute.
Se taie felii si se serveste fierbinte, calduta sau chiar rece.
Pofta buna !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.