Tarta picanta cu spanac si branza (bucataria araba)

reteta postata de

Sotul era mare mancator de rulouri cu spanac si branza de pe la patiserii pana a facut o indigestie de la ele. Asa m-am hotarat sa incerc sa fac ceva acasa, cat de greu putea fi chiar si pentru o incepatoare ca mine ? Prima incercare, primul succes, asa ca de data asta am testat o reteta noua, cu ceva mai multe condimente, asa cum ii place lui.

Este excelenta ca aperitiv, sau ca fel singur la micul dejun sau cina. Am mancat-o si rece si calda.

Ingrediente
Spanac congelat
400 g
se poate face si cu spanac proaspat
Branza feta
400 g
Usturoi
2 buc
catei
Ceapa alba
1 buc
Chimen
1 lingurita
Boia ardei dulce
2 lingurite
Boia ardei iute
1 lingurita
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust, eu nu am mai pus sare
Faina alba calitate superioara
250 g
Apa
160 ml
Unt
40 g
Drojdie uscata
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Se pregatesc ingredientele. 

Tarta picanta cu spanac si branza (bucataria araba) - Pas 1
Pas 2

Aluat:

Se cerne faina impreuna cu drojdia intr-un castron si se toarna peste ea apa calduta. Se framanata turnand cate putin unt topit pana cand se obtine un aluat elastic si omogen. Se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider sa se odihneasca 30 de minute.
Eu am avut niste aluat congelat ramas, dar data viitoare o sa incerc sa il fac singura.  

Tarta picanta cu spanac si branza (bucataria araba) - Pas 2
Pas 3

Am lasat spanacul sa se decongeleze, apoi l-am amestecat cu chimenul, boiaua, usturoiul si ceapa tocate marunt (ei, la mine nu au fost chiar marunt),si piper. Sare nu am mai adaugat pentru ca era branza destul de sarata.

Tarta picanta cu spanac si branza (bucataria araba) - Pas 3
Pas 4

Branza am zdrobit-o cu furculita, am pus-o peste spanac si am amestecat pana ce totul a fost ca o pasta omogena.

Tarta picanta cu spanac si branza (bucataria araba) - Pas 4
Pas 5

Se imparte aluatul cam 2/3 si 1/3 si se intinde in foaie subtire.

Foaia mai mare se foloseste pentru a imbraca cu el o forma, restul se pastreaza pentru capac.

Eu am avut o forma de tarta din yena pe care am uns-o cu unt inainte sa pun aluatul.

 

Tarta picanta cu spanac si branza (bucataria araba) - Pas 5
Pas 6

Se pune compozitia in forma si se niveleaza.

Tarta picanta cu spanac si branza (bucataria araba) - Pas 6
Pas 7

Se acopera cu cealalta foaie de aluat si se lipesc marginile presand cu degetele.

Tarta picanta cu spanac si branza (bucataria araba) - Pas 7
Pas 8

Se pune la cuptor la 190-200 grade pentru 30-35 minute.

Tarta picanta cu spanac si branza (bucataria araba) - Pas 8
Pas 9

Se taie felii si se serveste fierbinte, calduta sau chiar rece.

Pofta buna !

Tarta picanta cu spanac si branza (bucataria araba) - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (cam 6 portii)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 70 min