Un orez foarte aromat pe care l-am servit și simplu și pe post de garnitură.
Adună toate ingredientele.
Morcovii, conopida, fasolea și roșia se taie bucăți. Ceapa și ghimbirul se toacă.
Eu am folosit fasole și mazăre din conservă. Ghimbir am avut pulbere și am folosit ceva mai puțin de o linguriță.
Am măcinat în râșnița de cafea coriandrul boabe.
Se încălzește untul ghee într-o cratiță. Nu am avut și nici timp să fac așa că am folosit ulei din sâmburi de struguri.
Se adaugă cuișoarele, scorțișoara, foaia de dafin și semințele de cardamon. Se lasă să se călească. Atenție la cuișoare, mie mi-au explodat și au zburat din cratiță.
Se adaugă ceapa, ghimbirul și pulberea de coriandru. Amestecăm.
Adăugăm iaurtul și legumele. Amestecăm.
Turnăm 5 cești cu apă și 1 linguriță cu sare, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă 10 minute la foc mare.
Mie mi s-a prins, așa că a trebuit să schimb cratița. Data viitoare fac focul mai mic și mestec mai des.
Se adaugă orezul și se continuă fierberea cam 8 minute. Nu uitați să mestecați din când în când.
Se înmoaie șofranul în lapte
Se adaugă peste orez, se acoperă și se lasă să fiarbă încă 5 min la foc mic.
Se poate pune în forme și răsturna pe farfurie. Se servește decorat după gust cu șofran (eu nu am mai avut)
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.