Un orez foarte aromat pe care l-am servit si simplu si pe post de garnitura.
Aduna toate ingredientele.
Morcovii, conopida, fasolea si rosia se taie bucati. Ceapa si ghimbirul se toaca.
Eu am folosit fasole si mazare din conserva. Ghimbir am avut pulbere si am folosit ceva mai putin de o lingurita.
Am macinat in rasnita de cafea coriandrul boabe.
Se incalzeste untul ghee intr-o cratita. Nu am avut si nici timp sa fac asa ca am folosit ulei din samburi de struguri.
Se adauga cuisoarele, scortisoara, foaia de dafin si semintele de cardamon. Se lasa se se caleasca. Atentie la cuisoare, mie mi-au explodat si au zburat din cratita.
Se adauga ceapa, ghimbirul si pulberea de coriandru. Amestecam.
Adaugam iaurtul si legumele. Amestecam.
Turnam 5 cesti cu apa si 1 lingurita cu sare, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 10 minute la foc mare.
Mie mi s-a prins, asa ca trebuit sa schimb cratita. Data viitoare fac focul mai mic si mestec mai des.
Se adauga orezul si se continua fierberea cam 8 minute. Nu uitati sa mestecati din cand in cand.
Se inmoaie sofranul in lapte
Se adauga peste orez, se acopera si se lasa sa fiarba inca 5 min la foc mic.
Se poate pune in forme si rasturna pe farfurie. Se serveste decorat dupa gust cu sofran (eu nu am mai avut)
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.