Tocanita de curcan
reteta postata de Adriana (AMV)
Nu ma descurc de loc cu carnea, dar uneori ma incumet sa incerc cate ceva.
Cum in mare voga e curcanul am zis sa incerc ceva cu aceasta zburatoare. Tocanita a avut mare succes chiar daca la prima vedere combinatia cu capere si ansoa pare ciudata. In mod sigur o sa o repet.
Ingrediente
●
Pulpa de curcan
1 kg
eu am avut piept
●
Pasta de ansoa
1 lingurita
●
Ulei de masline extravirgin
4 linguri
●
Sare si piper
1 lingurita
dupa gust
●
Patrunjel verde
1 buc
legatura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se aduna ingredientele.
Pasta de tomate s-a strecurat in cadru de la supa de linte :)), nu o bagati in seama.
Se curata de piele pulpele de curcan si se dezoseaza. Se taie cuburi cu latura de circa 3 cm
Eu am avut o casoleta de piept fara piele si am avut ajutor din partea sotului care imi pregatise deja cubuletele.
Pas 2
Ceapa se taie julien (nu stiu cum se numeste ce a iesit la mine) si usturoiul se toaca marunt.
Pas 3
Pentru ca nu am gasit pasta de ansoa, am luat un borcanel cu file si l-am pasat cat am putut.
Pas 4
Am pus 2 linguri de ulei si vreo 3 de apa intr-o cratita si am calit ceapa si usturoiul.
Pas 5
Cand ceapa capata o culoare aurie se adauga cuburile de carne si se caleste totul 5 minute, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust. Se adauga vinul alb si se lasa sa fiarba pana ce acesta se evapora.
Cum nu aveam spatiu de manevra in tigaie, am trecut totul intr-o cratita. Sare nu am mai adaugat, pasta de ansoa e foarte sarata.
Pas 6
Intre timp am tocat si caperele
Pas 7
Se adauga pasta de ansoa si caperele. si se amesteca. Se adauga supa de legume si se lasa la fiert 20 de minute la foc mediu.
Pas 8
Cand este gata se presara patrunjel tocat si se orneza cu frunze de patrunjel.
Am servit-o cu budinca de orez indiana. Sotului ii place cu mai mult piper.
Cantitate:
6 buc
(portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
50 min
Data publicarii: