Nu ma descurc de loc cu carnea, dar uneori ma incumet sa incerc cate ceva.
Cum in mare voga e curcanul am zis sa incerc ceva cu aceasta zburatoare. Tocanita a avut mare succes chiar daca la prima vedere combinatia cu capere si ansoa pare ciudata. In mod sigur o sa o repet.
Se aduna ingredientele.
Pasta de tomate s-a strecurat in cadru de la supa de linte :)), nu o bagati in seama.
Se curata de piele pulpele de curcan si se dezoseaza. Se taie cuburi cu latura de circa 3 cm
Eu am avut o casoleta de piept fara piele si am avut ajutor din partea sotului care imi pregatise deja cubuletele.
Ceapa se taie julien (nu stiu cum se numeste ce a iesit la mine) si usturoiul se toaca marunt.
Pentru ca nu am gasit pasta de ansoa, am luat un borcanel cu file si l-am pasat cat am putut.
Am pus 2 linguri de ulei si vreo 3 de apa intr-o cratita si am calit ceapa si usturoiul.
Cand ceapa capata o culoare aurie se adauga cuburile de carne si se caleste totul 5 minute, apoi se sareaza si pipereaza dupa gust. Se adauga vinul alb si se lasa sa fiarba pana ce acesta se evapora.
Cum nu aveam spatiu de manevra in tigaie, am trecut totul intr-o cratita. Sare nu am mai adaugat, pasta de ansoa e foarte sarata.
Intre timp am tocat si caperele
Se adauga pasta de ansoa si caperele. si se amesteca. Se adauga supa de legume si se lasa la fiert 20 de minute la foc mediu.
Cand este gata se presara patrunjel tocat si se orneza cu frunze de patrunjel.
Am servit-o cu budinca de orez indiana. Sotului ii place cu mai mult piper.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.