O reteta cu multe legume, sanatoasa, delicioasa, mai ales pentru consumatorii de peste si nu numai.
Curatam pestele si il spalam bine. Dam pe razatoare morcovii si telina, taiem o ceapa si adeii grasi de marime potrivita. Ungem tava cu vreo 2 linguri de ulei si facem un "pat" din aceste legume plus patrunjelul tocat.
Luam pestele, il frecam bine cu o lingura de sare si il punem in tava peste legume. Taiem cealalta ceapa, rosiile si lamaia felii.
Bagam si in burta pestelui ceva legume,lamaie, putin patrunjel si rozmarin. Crestam pestele pe deasupra in 5-6 locuri, in care bagam jumatati de felii de lamaie, iar cu restul de legume ramase decoram frumos pe langa peste si pe deasupra.
Presaram sare, piper si rozmarin dupa gust, punem uleiul de masline, vinul si putina apa. Bagam tava in cuptorul preincalzit cam 30-45 de minute. POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.