O rețetă cu multe legume, sănătoasă, delicioasă, mai ales pentru consumatorii de pește și nu numai.
Curățăm peștele și îl spălăm bine. Dăm pe răzătoare morcovii și țelina, tăiem o ceapă și ardeii grași de mărime potrivită. Ungem tava cu vreo 2 linguri de ulei și facem un "pat" din aceste legume plus pătrunjelul tocat.
Luăm peștele, îl frecăm bine cu o lingură de sare și îl punem în tavă peste legume. Tăiem cealaltă ceapă, roșiile și lămâia felii.
Băgăm și în burta peștelui ceva legume, lămâie, puțin pătrunjel și rozmarin. Crestăm peștele pe deasupra în 5-6 locuri, în care băgăm jumătăți de felii de lămâie, iar cu restul de legume rămase decorăm frumos pe lângă pește și pe deasupra.
Presărăm sare, piper și rozmarin după gust, punem uleiul de măsline, vinul și puțină apă. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit cam 30-45 de minute. POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.