Crap cu legume la cuptor

reteta postata de

O reteta cu multe legume, sanatoasa, delicioasa, mai ales pentru consumatorii de peste si nu numai.

Ingrediente
Peste crap
1 buc
2 kg
Ardei gras
2 buc
Ceapa rosie
2 buc
Morcovi
2 buc
Telina
1 buc
Patrunjel tocat
1 buc
legatura
Rosii
3 buc
Lamaie
1 buc
Rozmarin
1 lingurita
Sare
2 linguri
Piper
1 lingurita
Ulei de masline
5 linguri
Vin alb
250 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Curatam pestele si il spalam bine. Dam pe razatoare morcovii si telina, taiem o ceapa si adeii grasi de marime potrivita. Ungem tava cu vreo 2 linguri de ulei si facem un "pat" din aceste legume plus patrunjelul tocat.

Crap cu legume la cuptor - Pas 1
Pas 2

Luam pestele, il frecam bine cu o lingura de sare si il punem in tava peste legume. Taiem cealalta ceapa, rosiile si lamaia felii.

Crap cu legume la cuptor - Pas 2
Pas 3

Bagam si in burta pestelui ceva legume,lamaie, putin patrunjel si rozmarin. Crestam pestele pe deasupra in 5-6 locuri, in care bagam jumatati de felii de lamaie, iar cu restul de legume ramase decoram frumos pe langa peste si pe deasupra.

Crap cu legume la cuptor - Pas 3
Pas 4

Presaram sare, piper si rozmarin dupa gust, punem uleiul de masline, vinul si putina apa. Bagam tava in cuptorul preincalzit cam 30-45 de minute.   POFTA BUNA! 

Crap cu legume la cuptor - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min