Brioșele preparate în acest mod păstrează perfect aroma perelor. Secretul acestei rețete este utilizarea perelor de toamnă (eventual 2 soiuri) care au zeamă puțină.
Încercați și veți fi surprinși de dulceața fină a acestor brioșe!
Untul topit se amestecă cu zahărul.
Se încorporează treptat ouăle.
Se adaugă smântâna și se omogenizează.
Perele se curăță de semințe și se rad pe răzătoarea mare.
Perele rase se adaugă în aluat și se amestecă cu telul.
Se adaugă făina și se amestecă bine ca să nu rămână cocoloașe.
Se adaugă praful de copt și se amestecă bine.
Aluatul obținut se așează într-o formă clasică de brioșe în forme separate de silicon. Se obțin 22-24 de brioșe.
Eu am folosit formele de silicon și o tavă clasică de 12 brioșe.
Se pun în cuptor la 150-175 grade pentru 40 de minute
Se servesc reci simple sau stropite cu sirop de fructe.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.