Brioşele preparate în acest mod păstrează perfect aroma perelor. Secretul acestei reţete este utilizarea perelor de toamnă (eventual 2 soiuri) care au zeamă puţină.
Încercaţi şi veţi fi surprinşi de dulceaţa fină a acestor brioşe!
Untul topit se amestecă cu zahărul.
Se încorporează treptat ouăle.
Se adaugă smântâna şi se omogenizează.
Perele se curăţă de seminţe şi se rad pe răzătoarea mare.
Perele rase se adaugă în aluat şi se amestecă cu telul.
Se adaugă făina şi se amestecă bine ca să nu rămână cocoloaşe.
Se adaugă praful de copt şi se amestecă bine.
Aluatul obţinut se aşează într-o formă clasică de brioşe în forme separate de silicon. Se obţin 22-24 de brioşe.
Eu am folosit formele de silicon şi o tavă clasică de 12 brioşe.
Se pun în cuptor la 150-175 grade pentru 40 de minute
Se servesc reci simple sau stropite cu sirop de fructe.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.