Păstrăv cu lămâie și rozmarin

rețeta postată de

O rețetă simplă de preparare a păstrăvului!

Gătind la cuptorul electric, păstrăvul are carne fragedă și plină de vitamine!

Ingrediente
Păstrăv
6 buc
se pot pregăti oricâte bucăți încap în tavă
Lămâie
1 buc
   
Rozmarin
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
   
Ulei de măsline
100 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Păstrăvii spălați și uscați bine se așază în tava cu ulei de măsline și se presară cu sare, rozmarin și se stropesc cu zeamă de lămâie.

Dacă doriți ca peștele să nu aibă crustă, puteți să acoperiți peștele cu hârtie de copt. Veți proteja în acest fel și cuptorul de stropii de ulei.

Păstrăv cu lămâie și rozmarin - Pas 1
Pas 2

Se așază în cuptorul încălzit la 150 de grade timp de 15 – 20 de minute.

Păstrăv cu lămâie și rozmarin - Pas 2
Pas 3

De la zeama de lămâie, păstrăvii au o crustă fină cu aromă intensă de lămâie.

Păstrăv cu lămâie și rozmarin - Pas 3
Pas 4

Se scot cu o paletă din tavă și se servesc calzi, cu mămăliguță!

Păstrăv cu lămâie și rozmarin - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: amalia80