Ciuperci pane

rețeta postată de

Un aperitiv care întregește un platou de sărbătoare!

Ingrediente
Ciuperci
400 g
de preferat cât mai mici
Ouă
3 buc
   
Făină grâu
5 linguri
   
Muștar
1 lingura
   
Apă minerală
1 lingura
   
Sare
1 g
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Ciupercile de dimensiuni cât mai mici se spală bine.

Ciuperci pane - Pas 1
Pas 2

Se așează într-un vas cu apă și sare și se pun la fiert.

Ciuperci pane - Pas 2
Pas 3

Se lasă să fiarbă timp de 8-10 minute și apoi se scot din vas și se pun la scurs.

Ciuperci pane - Pas 3
Pas 4

Ouăle se bat spumă împreună cu muștarul și sarea

Ciuperci pane - Pas 4
Pas 5

Se încorporează treptat făina.

Ciuperci pane - Pas 5
Pas 6

Se omogenizează bine și dacă mai sunt cocoloașe se poate adăuga o lingură de apă minerală

Ciuperci pane - Pas 6
Pas 7

Ciupercile se trec prin făină de grâu și apoi prin aluat

Ciuperci pane - Pas 7
Pas 8

Se pun la prăjit una câte una într-o tavă cu ulei încins.

Ciuperci pane - Pas 8
Pas 9

Când s-au rumenit pe o parte se întorc și pe cealaltă.

Ciuperci pane - Pas 9
Pas 10

Se scot pe o farfurie și se lasă să se răcească.

Ciuperci pane - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g ()
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 40 min
Sursă: amalia80