Varză călită cu paste

Varză călită cu paste

O rețetă ușor de realizat, bună și pentru cei care țin post sau nu se prea dau în vânt după carne, dar totodată merge și cu o pereche de cârnăciori prăjiți lângă. Pastele mai iau din acreala și din sărătura verzei.

Ingrediente

Varză murată
1 buc
(potrivită)
Ceapă
3 buc
   
Paste (melcișori)
200 g
(fără ou)
Ulei
100 ml
   
Pastă de tomate
4 linguri
   
Piper boabe
1 lingurita
   
Foaie de dafin
3 buc
(foi)

Pași de urmat

Pas 1

Luăm varza, o spălăm bine, o ținem puțin în apă rece, după care o punem la scurs. Curățăm cepele, le tăiem mai măricel și le punem împreună cu uleiul într-o oală pe foc la călit. Varza scursă o tăiem fideluță și o adăugăm peste ceapă împreună cu o cană de apă, piperul boabe și foile de dafin.

Varză călită cu paste - Pas 1
Pas 2

Ținem varza pe foc cam 15 minute, amestecând din când în când, după care pentru a scăpa de grija că se prinde o băgăm în cuptorul preîncălzit. Între timp fierbem pastele, le scurgem de apă și când varza este pătrunsă, adăugăm și pastele.

Varză călită cu paste - Pas 2
Pas 3

Adăugăm și pasta de tomate (diluată în puțină apă, dacă e nevoie). Amestecăm și mai lăsăm 10-15 minute să fiarbă și cu bulionul.   

       POFTĂ BUNĂ !

Varză călită cu paste - Pas 3

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc (porții)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 70 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 02 Nov 2013, 12:02

Buna. Sunt sigura ca multa lume face aceasta mancare,dar nu au postat. Eu le spun taitei cu varza,dar niciodata nu au fost taitei..Am calit mai multa varza si am facut si acest fel, si cu orez si carne tocata, si acuma ma gandesc ce desert sa mai fac cu restul. O zi buna.

Poza mea pentru rețetă: