O rețetă ușor de realizat, bună și pentru cei care țin post sau nu se prea dau în vânt după carne, dar totodată merge și cu o pereche de cârnăciori prăjiți lângă. Pastele mai iau din acreala și din sărătura verzei.
Luăm varza, o spălăm bine, o ținem puțin în apă rece, după care o punem la scurs. Curățăm cepele, le tăiem mai măricel și le punem împreună cu uleiul într-o oală pe foc la călit. Varza scursă o tăiem fideluță și o adăugăm peste ceapă împreună cu o cană de apă, piperul boabe și foile de dafin.
Ținem varza pe foc cam 15 minute, amestecând din când în când, după care pentru a scăpa de grija că se prinde o băgăm în cuptorul preîncălzit. Între timp fierbem pastele, le scurgem de apă și când varza este pătrunsă, adăugăm și pastele.
Adăugăm și pasta de tomate (diluată în puțină apă, dacă e nevoie). Amestecăm și mai lăsăm 10-15 minute să fiarbă și cu bulionul.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.