O reteta usor de realizat, buna si pentru cei care tin post sau nu se prea dau in vant dupa carne, dar totodata merge si cu o pereche de carnaciori prajiti langa. Pastele mai iau din acreala si din saratura verzei.
Luam varza, o spalam bine, o tinem putin in apa rece, dupa care o punem la scurs. Curatam cepele, le taiem mai marisor si le punem impreuna cu uleiul intr-o oala pe foc la calit. Varza scursa o taiem fideluta si o adaugam peste ceapa impreuna cu o cana de apa, piperul boabe si foile de dafin.
Tinem varza pe foc cam 15 minute, amestecand dincand in cand, dupa care pentru a scapa de grija ca se prinde o bagam in cuptorul preincalzit. Intre timp fierbem pastele, le scurgem de apa si cand varza este patrunsa, adaugam si pastele.
Adaudam si pasta de tomate (diluata in putina apa, daca e nevoie). Amestecam si mai lasam 10-15 minute sa fiarba si cu bulionul.
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.