Supa crema de telina

reteta postata de

S-a nimerit mai demult sa intru la Snack Attack si sa nu mai aiba decat supa crema de telina. Am strambat din nas, dar vanzatoarea a insistat sa gust si ... am descoperit un gust extraordinar. De atunci am tot incercat sa reproduc acea reteta. Am tot cautat pe net si mi-am stabilit o reteta pe care am facut-o de mai multe ori, cu mici variatii in functie de ce am prin casa, e foarte simpla si la noi se termina foarte repede.

Ingrediente
Telina
500 g
radacina
Ceapa
1 buc
medie
Cartofi
1 buc
sau 2
Unt
50 g
Cascaval
100 g
optional
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Ghimbir
1 lingurita
dupa gust
Apa
2 l
Pasi de urmat
Pas 1

Adunam ingredientele. La mine unele au lipsit la apel, dar au venit la timpul potrivit.

Supa crema de telina - Pas 1
Pas 2

Curtam telina si ceapa si le taiem bucati si le punem la fiert. Nu conteaza cum sunt bucatile pentru ca la sfarsit vor fi facute crema.

Pana la urma am folosit doar una din teline pentru ca nu imi incapea in oala.

Supa crema de telina - Pas 2
Pas 3

Cat timp fierb legumele, curatam cartoful/cartofii si ii taiem si pe ei bucati. Cand telina e fiarta cam pe jumatate, adaugam cartofii si lasam sa fiarba in continuare. 

Supa crema de telina - Pas 3
Pas 4

Cand toate sunt fierte, le pasam cu un mixer vertical sau in blender, sau le dam prin sita.

Mie mi-a iesit consistenta dorita, dar ca sa fiti siguri, mai bine scoateti din zeama inainte sa pasati si adaugati atat cat vreti, dupa preferinta.

Supa crema de telina - Pas 4
Pas 5

Adaugam untul si amestecam putin pe foc sa se topeasca. Acum puteti adauga si cascavalul ras daca vreti, eu nu am avut in casa.

Supa crema de telina - Pas 5
Pas 6

Ultimul pas, condimenatarea, se face dupa gustul fiecaruia. Eu am pus sare, piper si pudra de ghimbir.

E gata ! Pofta buna !

Supa crema de telina - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 35 min