S-a nimerit mai demult să intru la Snack Attack și să nu mai aibă decât supă cremă de țelină. Am strâmbat din nas, dar vânzătoarea a insistat să gust și ... am descoperit un gust extraordinar. De atunci am tot încercat să reproduc acea rețetă. Am tot căutat pe net și mi-am stabilit o rețetă pe care am făcut-o de mai multe ori, cu mici variații în funcție de ce am prin casă, e foarte simplă și la noi se termină foarte repede.
Adunăm ingredientele. La mine unele au lipsit la apel, dar au venit la timpul potrivit.
Curățăm țelina și ceapa și le tăiem bucăți și le punem la fiert. Nu contează cum sunt bucățile pentru că la sfârșit vor fi făcute cremă.
Până la urmă am folosit doar una din țeline pentru că nu îmi încăpea în oală.
Cât timp fierb legumele, curățăm cartoful/cartofii și îi tăiem și pe ei bucăți. Când țelina e fiartă cam pe jumătate, adăugăm cartofii și lăsăm să fiarbă în continuare.
Când toate sunt fierte, le pasăm cu un mixer vertical sau în blender, sau le dăm prin sită.
Mie mi-a ieșit consistența dorită, dar ca să fiți siguri, mai bine scoateți din zeamă înainte să pasați și adăugați atât cât vreți, după preferință.
Adăugăm untul și amestecăm puțin pe foc să se topească. Acum puteți adăuga și cașcavalul ras dacă vreți, eu nu am avut în casă.
Ultimul pas, condimenatarea, se face după gustul fiecăruia. Eu am pus sare, piper și pudră de ghimbir.
E gata! Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.