S-a nimerit mai demult sa intru la Snack Attack si sa nu mai aiba decat supa crema de telina. Am strambat din nas, dar vanzatoarea a insistat sa gust si ... am descoperit un gust extraordinar. De atunci am tot incercat sa reproduc acea reteta. Am tot cautat pe net si mi-am stabilit o reteta pe care am facut-o de mai multe ori, cu mici variatii in functie de ce am prin casa, e foarte simpla si la noi se termina foarte repede.
Adunam ingredientele. La mine unele au lipsit la apel, dar au venit la timpul potrivit.
Curtam telina si ceapa si le taiem bucati si le punem la fiert. Nu conteaza cum sunt bucatile pentru ca la sfarsit vor fi facute crema.
Pana la urma am folosit doar una din teline pentru ca nu imi incapea in oala.
Cat timp fierb legumele, curatam cartoful/cartofii si ii taiem si pe ei bucati. Cand telina e fiarta cam pe jumatate, adaugam cartofii si lasam sa fiarba in continuare.
Cand toate sunt fierte, le pasam cu un mixer vertical sau in blender, sau le dam prin sita.
Mie mi-a iesit consistenta dorita, dar ca sa fiti siguri, mai bine scoateti din zeama inainte sa pasati si adaugati atat cat vreti, dupa preferinta.
Adaugam untul si amestecam putin pe foc sa se topeasca. Acum puteti adauga si cascavalul ras daca vreti, eu nu am avut in casa.
Ultimul pas, condimenatarea, se face dupa gustul fiecaruia. Eu am pus sare, piper si pudra de ghimbir.
E gata ! Pofta buna !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.