Rulou de curcan cu ciuperci
reteta postata de Adriana (AMV)
Aveam in casa fel de fel de ciuperci din care vroiam sa fac ceva mai deosebit. Dupa indelungi cautari am decis sa adaptez o reteta de-a lui Jamie Oliver pe care sa o poata face si sotul, pentru prima data in postura de bucatar 100%, eu neputand decat sa ii dau indicatii de de pe margine si sa ii fac poze.
Pe parcurs planul initial a suferit modificari, dar rezultatul a fost ceva extraordinar !
Am estimat timpii de executie, noi ne-am balbait pe traseu asa ca a durat foarte mult.
Ingrediente
●
Piept de curcan
1 kg
fara piele
●
Ciuperci champinion
170 g
la borcan, intregi
●
Galbiori uscati
25 g
jumatate de pachet
●
Ciuperci asortate de padure
100 g
in saramura
●
Ceapa verde
4 buc
1 legatura
●
Patrunjel verde
1 lingurita
●
Ulei de masline
2 linguri
●
Mustar
2 linguri
din cel cu boabe intregi
●
Sare si piper
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Adunam ingredientele. Nu am mai folost ardeii copti, dar am introdus aluatul frantuzesc.
Pas 2
Cu vreo 2 ore inainte am pus la inmuiat galbiorii, conform instructiunilor de pe pachet. Se pun in apa rece si se dau in clocot, apoi se lasa intr-un vas cu apa rece pentru a se hidrata si a ajunge la forma initiala.
Pas 3
Am aprins cuptorul la 200 grade si l-am lasat sa se incalzeasca.
Am tocat galbiorii, o parte din ei mai marut, o parte mai mare.
Pas 4
Mixul de ciuperci de padure arata extraordinar, au fost taiate in bucati mari.
Pas 5
Ciupercile champonion au avut aceeasi soarta, o parte maruntite, o parte lasate bucati mai mari. Rezultatul l-am grupat pe marime, nestiind cat o sa folosesc exact.
Pas 6
Aici sunt cele tocate marunt. pe care imi propusesem sa le folosesc integral Pana la urma nu am mai tinut cont si le-am amestecat.
Pas 7
Am taiat ceapa si tocat marunt usturoiul.
Pas 8
Intr-o tigaie incinsa am pus uleiul si am calit la foc mic usturoiul si ciupercile.
Pas 9
Lipsea ceva. Ah, da, ceapa !
Pas 10
Cand s-au muiat si s-a evaporat apa, asezonam cu sare, piper si patrunjel (verde sau uscat) dupa gust si dam deoparte sa se raceasca.
Pas 11
Intre timp ne ocupam de curcan. Cu un cutit de filetat am impartit piepul in 4 bucati. Fiecare bucata am despicat-o pe mijloc, fara a o taia de tot.
Pas 12
Am umplut fiecare bucata de piept cu ciuperci. Dim compozitie mi-a mai ramas cam 1-2 linguri.
Pas 13
Aici a intervenit schimbarea de plan. Nu aveam cum sa inchidem eficient bucatile de piept in asa fel incat sa nu pierdem compozitia minunata pe care o doream cat mai multa, asa ca am scos repede din congelator un pachet de aluat de foietaj si am dezghetat o parte. S-a dovedit insuficient asa ca pana la urma l-am dezghetat pe tot.
Am taiat aluatul fasii. Sotul nu s-a formalizat la estetica.
Pas 14
Am infasurat fiecare bucata de piept in fasiile de aluat. Prima incercare nu a fost prea reusita facuta de sot singur, a trebuit "carpita". Am intervenit si eu, unul a tinut cu grija pieptul care deborda de ciuperci si unul infasura aluatul. Pana la urma au iesit rezonabil pentru niste incepatori.
De emotii am pus "strudelele" direct in tava fara sa ne gandim daca nu cumva trebuie unsa sau macar sa folosim hartia de copt
Pas 15
Am batut oul si am uns cu el minunatiile.
Pas 16
Am pus totul in cuptorul care se incinsese zdravan - nu stiam cat o sa ne ia toata operatiunea - si am lasat 35 de minute pe treapta 3 (200 grade) pe randul din mijloc.
Pas 17
Intre timp ne-am apucat de sos. Am pus intr-o craticioara incinsa mustarul si vinul si am lasat pana a disparut mirosul de alcool. Daca am fi folosit o tigaie probabil ca ar fi mers mai repede.
Pas 18
Am adaugat smantana si am fiert inabusit ... ar fi trebuit pana cand sosul ramanea lipit de lingura, dar nu am mai avut atata rabdare. Duoa vreo 10 minute l-am declarat gata sil-am luat de pe foc. Se poate asezona dupa gust, noi l-am considerat perfect asa.
Pas 19
Dupa 35 de minute "strudelele" aratau bine, dar ne intrebam daca si carnea inauntru o fi gata.
Pas 20
Am sacrificat unul si era perfect.
Pas 21
Daca tot a fost sacrificat, l-am taiat felii, am pus sos si ne-am batut pe el. Am si uitat de garnitura de ardei copti sau salata de ciupercute de padure la care ne gandisem.
Cantitate:
4 buc
(portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii: