Ideea acestei retete mi-a venit in urma faptului ca am mancat o data la un restaurant ceva de genul asta, dar numai ca umputura era putina, mai mult o cautai si mai erau si reci. Nu mai tin minte exact ce continea umplutura, dar de aici mi-a venit ideeea si am inventat reteta asta. Nu stiu cat de bine arata, dar sper sa aveti incredere ca este foarte gustoasa.
Pregatim umplutura. Tocam marunt cepele, puiul si ciupercile. Intr-o tigaie cu putin ulei punem ceapa la calit cu 2 linguri de apa. Dupa putin timp adaugam si pieptul de pui, iar dupa ce s-a mai patruns punem ciupercile, vegeta si oregano. Mai puteti cali si o rosie taiata cubulete, da gust bun. Amestecam, mai lasam vreo 5 minute, luam dupa foc si ne apucam de clatite.
Clatitele se fac normal, amestecand ouale batute cu un praf de sare, cu apa minerala (sau lapte) si faina. Daca aveti si va place puteti adauga putin patrunjel tocat . Ungem tigaia cu ulei si le prajim.
Dam cascavalul pe razatoarea mare.
Pe o farfurie intinsa punem o foaie de clatita, un rand de umplutura si un rand de cascaval ras.
Punem apoi iar o clatita si mai presaram putin cascaval.
Intindem un strat de smantana pe deasupra si puteti presara putina verdeata tocata daca aveti sau eu am pus niste cimbru uscat. Serviti-le calde, sunt delicioase.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.