Ideea acestei rețete mi-a venit în urma faptului că am mâncat o dată la un restaurant ceva de genul ăsta, dar numai că umplutura era puțină, mai mult o căutai și mai erau și reci. Nu mai țin minte exact ce conținea umplutura, dar de aici mi-a venit ideea și am inventat rețeta asta. Nu știu cât de bine arată, dar sper să aveți încredere că este foarte gustoasă.
Pregătim umplutura. Tocăm mărunt cepele, puiul și ciupercile. Într-o tigaie cu puțin ulei punem ceapa la călit cu 2 linguri de apă. După puțin timp adăugăm și pieptul de pui, iar după ce s-a mai pătruns punem ciupercile, vegeta și oregano. Mai puteți căli și o roșie tăiată cubulețe, dă gust bun. Amestecăm, mai lăsăm vreo 5 minute, luăm după foc și ne apucăm de clătite.
Clătitele se fac normal, amestecând ouăle bătute cu un praf de sare, cu apă minerală (sau lapte) și făină. Dacă aveți și vă place puteți adăuga puțin pătrunjel tocat. Ungem tigaia cu ulei și le prăjim.
Dăm cașcavalul pe răzătoarea mare.
Pe o farfurie întinsă punem o foaie de clătită, un rând de umplutură și un rând de cașcaval ras.
Punem apoi iar o clătită și mai presărăm puțin cașcaval.
Întindem un strat de smântână pe deasupra și puteți presăra puțină verdeață tocată dacă aveți sau eu am pus niște cimbru uscat. Serviți-le calde, sunt delicioase.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.