Chec cu lămâie

Chec cu lămâie

Vă propun un chec extrem de ușor de preparat, foarte economic și pufos! Ingredientele le-am măsurat cu o cană normală de ceai și cu o ceșcuță normală de cafea. Merge perfect cu lapte, cafea sau ceai. E bun pentru dimineață sau pentru cină. Și l-am învățat de la mama mea.

Ingrediente

Faina
1 pahare
eu am folosit o cană normală de ceai
Zahar
1 pahare
tot o cană
Ulei
1 pahare
aici o ceșcuță
Lamaie
1 buc
sucul de la ea
Oua
6 buc
Zahar pudra
3 lingurite
pentru decor

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.

2

Separăm albușurile de gălbenușuri.

3

Stoarcem zeama/sucul de la lămâie într-o căniță.

4

Batem spumă albușurile de ou. Eu am folosit un tel.

5

Adăugăm zahărul (în 3-4 ture) peste albușurile bătute, amestecând mereu de jos în sus.

6

La albușurile cu zahăr adăugăm gălbenușurile, pe rând, continuând să amestecăm.

7

Ne-au rămas făina, zeama de la lămâie și uleiul. Toate acestea se adaugă treptat (în 5-6 ture), până se termină. Folosim același tel pentru a încorpora aceste trei ingrediente.

8

Pornim cuptorul la foc mediu (al meu are 3 trepte, eu am pus cam pe la 1,5). Așa arată compoziția finală.


9

Ungem cu puțin ulei o tavă de chec și turnăm aici toată compoziția. Băgăm la cuptor la foc mediu pentru 40-45 minute (se poate verifica dacă e gata după 35 minute prin „testul cu scobitoarea”)

10

Scoatem tava cu chec din cuptor și lăsăm 5 minute să se odihnească (de parcă el ar fi cel obosit :D). Nu vă speriați dacă e puțin moale pe mijloc, acolo unde s-a crăpat.

11

Pentru a-l scoate din tavă, eu am folosit un cuțit cu care am făcut un „contur” între pereților checului și cei ai tăvii, apoi l-am răsturnat pe o hârtie/prosop și imediat l-am întors „în picioare”. L-am ornat cu zahăr pudră.

12

Iată și feliuțele pentru dvs.! Poftă bună!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (15-17 felii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 65 min
Data publicarii:
Colectii: Chec-uri, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
Elena (lena) 24 ian 2012, 18:30

Minunat checul Nina! Trebui sa-l incerc si eu, cred ca este f. pufos si aromat

Nina-Andreea
Nina-Andreea 24 ian 2012, 19:17

Da, e foarte pufos! Așa arăta atunci când l-am făcut cu ouă de casă! Parcă ar fi cu coloranț, dar nu e.

Poza mea pentru reteta: