Vă propun un chec extrem de ușor de preparat, foarte economic și pufos! Ingredientele le-am măsurat cu o cană normală de ceai și cu o ceșcuță normală de cafea. Merge perfect cu lapte, cafea sau ceai. E bun pentru dimineață sau pentru cină. Și l-am învățat de la mama mea.
Pregătim ingredientele.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Stoarcem zeama/sucul de la lămâie într-o căniță.
Batem spumă albușurile de ou. Eu am folosit un tel.
Adăugăm zahărul (în 3-4 ture) peste albușurile bătute, amestecând mereu de jos în sus.
La albușurile cu zahăr adăugăm gălbenușurile, pe rând, continuând să amestecăm.
Ne-au rămas făina, zeama de la lămâie și uleiul. Toate acestea se adaugă treptat (în 5-6 ture), până se termină. Folosim același tel pentru a încorpora aceste trei ingrediente.
Pornim cuptorul la foc mediu (al meu are 3 trepte, eu am pus cam pe la 1,5). Așa arată compoziția finală.
Ungem cu puțin ulei o tavă de chec și turnăm aici toată compoziția. Băgăm la cuptor la foc mediu pentru 40-45 minute (se poate verifica dacă e gata după 35 minute prin „testul cu scobitoarea”)
Scoatem tava cu chec din cuptor și lăsăm 5 minute să se odihnească (de parcă el ar fi cel obosit :D). Nu vă speriați dacă e puțin moale pe mijloc, acolo unde s-a crăpat.
Pentru a-l scoate din tavă, eu am folosit un cuțit cu care am făcut un „contur” între pereții checului și cei ai tăvii, apoi l-am răsturnat pe o hârtie/prosop și imediat l-am întors „în picioare”. L-am ornat cu zahăr pudră.
Iată și feliuțele pentru dvs.! Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.