E una din prăjiturile copilăriei mele! Mama o pregătea mereu cu piersici din compot. Eu am ales acum vișinele. Se face destul de repede și e pufoasă. Dacă vreți ca fructele să rămână deasupra, puteți să le scăldați prin făină sau pesmet (am reținut bine oare? ) înainte de a le așeza pe aluat. Mie îmi place și așa, e mai secretoasă, că ascunde fructele (ele nu se lipesc de fundul tăvii).
Pregătim ingredientele, după ce am scurs bine fructele din compot.
Frecăm ouăle cu zahărul pudră cu ajutorul unui tel până devin o spumă mai albicioasă.
Adăugăm uleiul în reprize, continuând să amestecăm.
Urmează laptele și făina (în care am pus praful de copt) în reprize, până se termină.
Compoziția astfel obținută o turnăm într-o tavă de cuptor în care am pus hârtie de copt.
Pornim cuptorul. Așezăm fructele pe care le-am ales (eu vișine) pe toată suprafața tăvii, fără a le apăsa în aluat. Băgăm prăjitura la cuptor la foc mic spre mediu pentru 35 de minute.
Scoatem tava și o lăsăm să se răcorească 5-10 minute. O ornăm apoi cu zahăr pudră.
După ce s-a răcit, se taie feliuțe și se servește cu măsură și cu poftă!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.