Ingrediente
●
Făină
600 g
76 linguri rase
●
Lapte
360 ml
24 linguri
●
Drojdie uscată
2 buc
7g. fiecare plic
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Drojdia se înmoaie în 5-6 linguri de apă călduță și se lasă deoparte.
Pas 2
Într-un alt vas se pune untul, zahărul și sarea. Peste ele se toarnă laptele fierbinte. Se amestecă energic cu telul până se topesc toate.
Pas 3
Apoi se lasă să se răcească până când ajunge călduță și atunci se toarnă peste compoziția de mai sus drojdia dizolvată, ouăle bătute și esența de vanilie.
Pas 4
Omogenizăm totul și apoi se adaugă treptat făina. Se va obține un aluat elastic și lipicios. Se lasă la dospit 1 oră într-un loc cald, sau până își dublează volumul.
După ce a dospit, aluatul se răstoarnă pe o suprafață presărată cu făină și se mai frământă puțin cât să poată fi manevrat.
Pas 5
Aluatul se întinde cu palmele nu cu sucitorul pentru că în interior este lipicios. Se decupează cu ajutorul unui pahar și al unui dop și se așează într-o tavă așternută cu hârtie de copt. Se mai lasă 20 de minute să crească și la urmă se ung cu ulei. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Pas 6
Se servesc calde cu ciocolată sau gem. Eu am ales ciocolată și puțin caramel.
Cantitate:
30 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: