Gogoși americane (Donuts)

Gogoși americane (Donuts)

Un delicios desert. La fel ca cele americane.

Ingrediente

Făină
600 g
76 linguri rase
Lapte
360 ml
24 linguri
Unt
75 g
   
Drojdie uscată
2 buc
7g. fiecare plic
Esență de vanilie
1 buc
   
Zahăr
4 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Ouă
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1


 

Drojdia se înmoaie în 5-6 linguri de apă călduță și se lasă deoparte.

Gogoși americane (Donuts) - Pas 1
Pas 2

Într-un alt vas se pune untul, zahărul și sarea. Peste ele se toarnă laptele fierbinte. Se amestecă energic cu telul până se topesc toate.

Gogoși americane (Donuts) - Pas 2
Pas 3

Apoi se lasă să se răcească până când ajunge călduță și atunci se toarnă peste compoziția de mai sus drojdia dizolvată, ouăle bătute și esența de vanilie.

Gogoși americane (Donuts) - Pas 3
Pas 4

Omogenizăm totul și apoi se adaugă treptat făina. Se va obține un aluat elastic și lipicios. Se lasă la dospit 1 oră într-un loc cald, sau până își dublează volumul.

După ce a dospit, aluatul se răstoarnă pe o suprafață presărată cu făină și se mai frământă puțin cât să poată fi manevrat.

Gogoși americane (Donuts) - Pas 4
Pas 5

Aluatul se întinde cu palmele nu cu sucitorul pentru că în interior este lipicios. Se decupează cu ajutorul unui pahar și al unui dop și se așează într-o tavă așternută cu hârtie de copt. Se mai lasă 20 de minute să crească și la urmă se ung cu ulei. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Gogoși americane (Donuts) - Pas 5
Pas 6


 

Se servesc calde cu ciocolată sau gem. Eu am ales ciocolată și puțin caramel.

Gogoși americane (Donuts) - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Colecții: Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

MAMI DE PITICI MICI
MAMI DE PITICI MICI 15 Oct 2012, 14:25

Foarte bune si pufoase! Eu n-am stiut cat aluat sa un in forma si probabil fiind mai mult decat trebuia nu a mai iesit gaura de la gogoasa, asa ca le-am transformat in .... floricele cu gem. Merg de minune si se termina..... imediat. Aveti aici si dovada. 

Poza mea pentru rețetă:
MAMI DE PITICI MICI
MAMI DE PITICI MICI 15 Oct 2012, 14:25

Si aici gata umplute. Bune si calde si reci. 

Poza mea pentru rețetă:
Draculina969
Draculina969 11 Sep 2013, 19:28

arata foarte bine!:)

dar ce facem daca avem doar drojdie proaspata?

Me.O
Me.O 05 May 2014, 01:31
eduardu
Eduardu (eduardu) 13 Sep 2014, 21:51

buna seara.deci am adaugat faina si mi se pare aluatul foarte moale!daca l-as rasturna acum pe masa ar curge.asa de moale trebuie sa fie?si dupa ce va sta la dospit se va mai intari putin?macar cat sa stea locului,sa nu-l culeg de sub masa!