Un delicios desert. La fel ca cele americane.
Drojdia se înmoaie în 5-6 linguri de apă călduță și se lasă deoparte.
Într-un alt vas se pune untul, zahărul și sarea. Peste ele se toarnă laptele fierbinte. Se amestecă energic cu telul până se topesc toate.
Apoi se lasă să se răcească până când ajunge călduță și atunci se toarnă peste compoziția de mai sus drojdia dizolvată, ouăle bătute și esența de vanilie.
Omogenizăm totul și apoi se adaugă treptat făina. Se va obține un aluat elastic și lipicios. Se lasă la dospit 1 oră într-un loc cald, sau până își dublează volumul.
După ce a dospit, aluatul se răstoarnă pe o suprafață presărată cu făină și se mai frământă puțin cât să poată fi manevrat.
Aluatul se întinde cu palmele nu cu sucitorul pentru că în interior este lipicios. Se decupează cu ajutorul unui pahar și al unui dop și se așează într-o tavă așternută cu hârtie de copt. Se mai lasă 20 de minute să crească și la urmă se ung cu ulei. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Se servesc calde cu ciocolată sau gem. Eu am ales ciocolată și puțin caramel.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.