Un delicios desert. La fel ca cele americane.
Drojdia se inmoaie in 5-6 linguri de apa calduta si se lasa deoparte.
Intr-un alt vas se pune untul, zaharul si sarea. Peste ele se toarna laptele fierbinte. Se amesteca energic cu telul pana se topesc toate.
Apoi se lasa sa se raceasca pana cand ajunge calduta si atunci se toarna peste compozitia de mai sus drojdia dizolvata, ouale batute si esenta de vanilie.
Omogenizam totul si apoi se adauga treptat faina. Se va obtine un aluat elastic si lipicios. Se lasa la dospit 1 ora intr-un loc cald, sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit, aluatul se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta putin cat sa poata fi manevrat.
Aluatul se intinde cu palmele nu cu sucitorul pentru ca in interior este lipicios. Se decupeaza cu ajutorul unui pahar si al unui dop si se aseaza intr-o tava asternuta cu hartie de copt. Se mai lasa 20 de minute sa cresca si la urma se ung cu ulei. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Se servesc calde cu ciocolata sau gem. Eu am ales ciocolata si putin caramel.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.