Paste cu brânză la cuptor

rețeta postată de

O rețetă ușoară și delicioasă pe care eu o ador! Deși se încadrează la categoria „deserturi”, fiind cu zahăr, deci dulce, eu de multe ori mănânc aceste paste la micul dejun sau la cină. Sper să încercați și să vă placă!

Ingrediente
Paste făinoase
200 g
eu am pus spirale
Brânză telemea
175 g
mai tare
Zahăr
6 linguri
   
Ouă
1 buc
întreg
Unt
20 g
   
Zahăr vanilat
1 buc
un pliculeț
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.

Paste cu brânză la cuptor - Pas 1
Pas 2

Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le spălăm cu apă rece și le scurgem de apă într-o strecurătoare.


Paste cu brânză la cuptor - Pas 2
Pas 3

Punem pastele într-un vas de yena, adăugăm zahărul și untul (tăiat bucățele). Mestecăm cu două linguri de jos în sus.

Paste cu brânză la cuptor - Pas 3
Pas 4

Radem brânza telemea și o adăugăm peste pastele cu zahăr și unt.

 

Paste cu brânză la cuptor - Pas 4
Pas 5

Batem puțin oul și îl punem peste paste, amestecând bine.


Paste cu brânză la cuptor - Pas 5
Pas 6

Radem puțin cașcaval pe deasupra și băgăm vasul la cuptor, la foc mediu, până se rumenește (vreo 40-45 de minute).

Paste cu brânză la cuptor - Pas 6
Pas 7

Așa arată după ce le-am scos de la cuptor.


Paste cu brânză la cuptor - Pas 7
Pas 8

Se servesc calde, dar sunt la fel de bune și a doua zi. Poftă bună!!

Paste cu brânză la cuptor - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (4-5 porții bune)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 50 min