Ne place pâinea de casă şi, pentru diversificare, folosim mai multe reţete. Pâinea cu fulgi de ovăz este deosebit de gustoasă şi hrănitoare.
Într-un bol mare adăugăm, fulgii de ovăz.
Adăugăm făina de grâu, sarea, zahărul şi amestecăm.
Separat, într-un bol mic topim drojdia în apa călduță.
Adăugăm amestecul obținut peste ingredientele uscate.
Amestecăm cu mâna şi apoi adăugăm iaurtul. Frământăm timp de 10-15 minute până obținem un aluat care se dezlipește de pe mâini.
Adăugăm uleiul de măsline şi frământăm până nu se mai lipește aluatul de mâini.
Acoperim aluatul obținut prin frământare cu un prosop de bumbac.
Lăsăm să crească aproximativ o oră, timp în care aluatul îşi dublează volumul.
Tapetăm o tavă rotundă cu făină şi aşezăm aluatul în ea. Ungem aluatul cu ulei şi punem tava la cuptor la temperatura de 150 grade timp de o oră.
Scoatem din cuptor pâinea şi o lăsăm să se răcească învelită cu un prosop de bumbac.
O servim când s-a răcit bine la orice fel de mâncare!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.