Ne place pâinea de casă şi, pentru diversificare, folosim mai multe reţete. Pâinea cu fulgi de ovăz este deosebit de gustoasă şi hrănitoare.
Într-un bol mare adăugăm, fulgii de ovăz.
Adăugăm făina de grâu, sarea, zahărul şi amestecăm.
Separat, într-un bol mic topim drojdia în apa călduţă.
Adăugăm amestecul obţinut peste ingredientele uscate.
Amestecăm cu mâna şi apoi adăugăm iaurtul. Frământăm timp de 10-15 minute până obţinem un aluat care se dezlipeşte de pe mâini.
Adăugăm uleiul de măsline şi frământăm până nu se mai lipeşte aluatul de mâini.
Acoperim aluatul obţinut prin frământare cu un prosop de bumbac.
Lăsăm să crească aproximativ o oră, timp în care aluatul îşi dublează volumul.
Tapetăm o tavă rotundă cu făină şi aşezăm aluatul în ea. Ungem aluatul cu ulei şi punem tava la cuptor la temperatura de 150 grade timp de o oră.
Scoatem din cuptor pâinea şi o lăsăm să se răcească învelită cu un prosop de bumbac.
O servim când s-a răcit bine la orice fel de mâncare!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.