Este o rețetă foarte gustoasă și foarte potrivită pentru zilele geroase de iarnă. Aceste brioșe te îmbie cu aroma și cu miezul lor dulce de portocală. Poftă bună!
Prepară mai întâi jeleul de portocale:
Pui sucul pe foc cu cele 3 linguri de zahăr
Când începe să fiarbă, adaugi și coaja confiata, dacă vrei. Lași până se îngroașă compoziția și dai la răcit.
Prepari aluatul:
Ouăle, zahărul, zahărul vanilat și coaja rasă de portocală se mixează până se obține o cremă consistentă
Se adaugă untul topit, smântâna, făina și praful de copt
Ungi cu ulei și tapetezi cu făină formele de brioșe. Pui în fiecare formă câte o lingură de aluat, apoi deasupra o lingură de jeleu, adâncind-o în aluat. Acoperi cu restul de aluat.
Coci în cuptorul preîncins, la 180 de grade, cam 20 de min., până se rumenesc.
Jeleul rămas îl poți pune în șprițul de patiserie și poți orna brioșele. Eu le-am lăsat așa pentru că trebuiau transportate. Încă o poză cu secțiunea.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.