Este o reteta foarte gustoasa si foarte potrivita pentru zilele geroase de iarna. Aceste briose te imbie cu aroma si cu miezul lor dulce de portocala. Pofta buna !
Prepara mai intai jeleul de portocale:
Pui sucul pe foc cu cele 3 linguri de zahar
Cand incepe sa fiarba, adaugi si coaja confiata, daca vrei.Lasi pana se ingroasa compozitia si dai la racit.
Prepari aluatul:
Ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de portocala se mixxeaza pana se obtine o crema consistenta
Se adauga untul topit,smantana,faina si praful de copt
Ungi cu ulei si tapetezi cu faina formele de briose..Pui in fiecare forma cate o lingura de aluat, apoi deasupra o lingura de jeleu, adancind-o in aluat. Acoperi cu restul de aluat.
Coci in cuptorul preincins, la 180 grade, cam 20 de min., pana se rumenesc.
Jeleul ramas il poti pune in spritul de patiserie si poti orna briosele.Eu le-am lasat asa pentru ca trebuiau transportate. Inca o poza cu sectiunea
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.