O tartă ușoară, care poate fi făcută cu orice fel de fructe și în orice sezon.
Este foarte gustoasă, dar și foarte ușor de făcut. Sper să vă placă și poftă bună!
Se bat ouăle până își triplează volumul
Amestecăm făina, praful de copt, vanilia, coaja de portocală și adăugăm încetișor la amestecul de ouă, timp în care amestecăm de jos în sus, pe verticală.
Se toarnă în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se coace 20-25 min la 180 grade
când e gata o însiropăm cu zeama de portocală/mandarine.
Facem crema:
O lingură de zahăr o caramelizăm ușor, doar să fie aurie. Când obținem culoarea dorită, stingem cu 300 ml lapte cald bine.
Laptele rămas, 100 ml, se amestecă cu amidonul și zahărul rămas (3 ling.) și se adaugă la laptele caramelizat.
Se fierbe ușor până se îngroașă. Se poate adăuga esența de vanilie.
blatul se unge cu dulceață de care vă place sau de care aveți
Se toarnă crema peste blat cât este încă călduță
Se ornează cu fructe, peste care se pune gelatina de ornat, după instrucțiunile de pe plic.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.