O tarta usoara, care poate fi facuta cu orice fel de fructe si in orice sezon.
Este foarte gustoasa, dar si foarte usor de facut. Sper sa va placa si pofta buna !
Se bat ouale pana isi tripleaza volumul
Amestecam faina, praful de copt, vanilia, coaja de portocala si adaugam incetisor la amestecul de oua, timp in care amestecam de jos in sus, pe verticala.
Se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 20- 25 min la 180 grade
cand e gata o insiropam cu zeama de portocala/ mandarine.
Facem crema:
O lingura de zahar o caramelizam usor, doar sa fie aurie.Cand obtinem culoarea dorita, stingem cu 300 ml lapte cald bine.
Laptele ramas, 100 ml, se amesteca cu amidonul si zaharul ramas(3 ling.) si se adauga la laptele caramelizat.
Se fierbe usor pana se ingroasa. Se poate adauga esenta de vanilie.
blatul se unge cu dulceata de care va place sau de care aveti
Se toarna crema peste blat cat este inca calduta
Se orneaza cu fructe, peste care se pune gelatina de ornat, dupa instructiunile de pe plic.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.