Ruladă de sărbătoare

rețeta postată de

O ruladă foarte-foarte gustoasă, dar în același timp și aspectuoasă, demnă de a fi pusă pe o masă de sărbătoare. Chiar dacă poate părea greu de făcut, să știți că nu este, dacă respectați rețeta, nu are cum să nu vă iasă. În schimb, este foarte spornică: dintr-un piept de pui obțineți 2 rulade destul de mari. Cantitățile sunt date pentru o ruladă.

Poftă bună !!!

Ingrediente
Piept de pui dezosat
1 buc
de fapt, folosim doar o jumătate de piept de pui pentru o ruladă, eu am făcut 2 rulade dintr-un piept de pui mai măricel
Mărar verde
1 buc
1 legătură
Cașcaval
100 g
pui după gust
Ardei gras
1 buc
sau gogoșari marinați
Castraveți în oțet
1 buc
   
Făină
3 linguri
   
Ouă
2 buc
un ou pentru omletă și unul pentru a da rulada prin el, înainte de prăjire
Iaurt
1 lingura
sau smântână, pentru omletă
Pași de urmat
Pas 1

Pentru o ruladă vei folosi o jumătate din pieptul de pui. De-a lungul jumătății de piept de pui se face o tăietură și se desface ca o carte.

Ruladă de sărbătoare - Pas 1
Pas 2

Bați carnea între 2 pelicule de bucătărie cât poți de mult, fără să o rupi. Sarezi, piperezi după gust.

 

Ruladă de sărbătoare - Pas 2
Pas 3

Presari mărar tăiat mărunt pe toată suprafața cărnii.


 

Ruladă de sărbătoare - Pas 3
Pas 4

Pregătești o omletă (poți s-o pregătești înainte de a bate carnea ca să se răcorească între timp) dintr-un ou, puțin iaurt sau smântână și o linguriță de făină (aceasta nu e obligatorie).

Aranjezi cu atenție omleta pe suprafața pieptului, dar nu netedă, ci puțin strânsă, ca să fie mai frumoasă secțiunea ruladei

Ruladă de sărbătoare - Pas 4
Pas 5

Presari cașcaval pe suprafața omletei


Ruladă de sărbătoare - Pas 5
Pas 6

Tai un ardei roșu sau, cum am făcut eu, un gogoșar marinat și un castravete în oțet, fâșii subțiri și le aranjezi pe suprafața ruladei


Ruladă de sărbătoare - Pas 6
Pas 7

Rulezi rulada cu atenție


Ruladă de sărbătoare - Pas 7
Pas 8

Dai rulada prin făină, cu atenție, într-o singură direcție, ca să nu se desfacă. O lași puțin, vreo 10 min, ca făina să intre în carne, și o dai încă o dată prin făină.

Apoi prin oul bătut bine cu puțină sare, pe toată suprafața

Ruladă de sărbătoare - Pas 8
Pas 9

Prăjești rulada în tigaie cu puțin ulei. Mai întâi întorci rapid rulada pe toate părțile, ca să se prăjească oul cu făina și să nu se desfacă rulada - vreo 2 min. De-aici încolo ai 2 variante: fie dai focul mai încet și prăjești bine rulada pe toate părțile, până observi că iese cașcavalul topit, atunci rulada este gata,

 

Ruladă de sărbătoare - Pas 9
Pas 10

fie, cum am făcut eu, o învelești în foaie de aluminiu și o dai la cuptor vreo 30 min, la 180-200 grade.


Ruladă de sărbătoare - Pas 10
Pas 11

O scoți cu atenție și o pui la răcit, de preferat să pui ceva greu deasupra ei ca să se preseze (de ex.un tocător, pe care ai pus cutii de suc sau lapte), apoi o pui în frigider


Ruladă de sărbătoare - Pas 11
Pas 12

Aceasta e rulada în secțiune

Ruladă de sărbătoare - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (dintr-un piept de pui, tăiat în 2 bucăți, obțineți)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min