O rulada foarte-foarte gustoasa, dar in caelasi timp si aspectuoasa, demna da a fi pusa pe o masa de sarbatoare. Chiar daca poate parea greu de facut, sa stiti ca nu este, daca respectati reteta, nu are cum sa nu va iasa. In schimb, este foarte spornica: dintr-un piept de pui obtineti 2 rulade destul de mari. Cantitatile sunt date pentru o rulada.
Pofta buna !!!
Pentru o rulada vei folosi o jumatate din pieptul de pui. De-a lungul jumatatii de piept de pui se face o taietura si se desface ca o carte.
Bati carnea intre 2 pelicule de bucatarie cat poti de mult, fara sa o rupi. Sarezi, piperezi dupa gust.
Presari marar taiat marunt pe toata suprafata carnii.
Pregatesti o omleta (poti s-o pregatesti inainte de a bate carnea ca sa se racoreasca intre timp) dintr-un ou,putin iaurt sau smantana si o lingurita de faina ( aceasta nu e obligatorie).
Aranjezi cu atentie omleta pe suprafata pieptului, dar nu neteda, ci putin stransa, ca sa fie mai frumoasa sectiunea ruladei
Presari cascaval pe suprafata omletei
Tai un ardei rosu sau, cum am facut eu, un gogosar marinat si un castravete in otet, fasii subtiri si le aranjezi pe suprafata ruladei
Rulezi rulada cu atentie
Dai rulada prin faina, cu atentie, intr-o singura directie, ca sa nu se desfaca. O lasi putin, vreo 10 min, ca faina sa intre in carne, si o dai inca o data prin faina.
Apoi prin oul batut bine cu putina sare, pe toata suprafata
Prajesti rulada in tigaie cu putin ulei. Mai intai intorci rapid rulada pe toate partile, ca sa se prajeasca oul cu faina si sa nu se desfaca rulada - vreo 2 min. De-aici incolo ai 2 variante: fie dai focul mai incet si si prajesti bine rulada pe toate partile, pana observi ca iese cascavalul topit, atunci rulada este gata,
fie, cum am facut eu, o invelesti in foaie de alumniu si o dai la cuptor vreo 30 min, la 180-200 grade.
O scoti cu atentie si o pui la racit , de preferat sa pui ceva greu deasupra ei ca sa se preseze (de ex.un tocator, pe care ai pus cutii de suc sau lapte), apoi o pui in frigider
Aceasta e rulada in sectiune
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.