Pentru cus cus am gasit reteta chiar aici pe site si am adaugat la ea cateva mici modificari :)
Cus cus-ul se fierbe in proportie de 1:1 cu apa. Deci o unitate apa, si una de cus cus.
Puneti la fiert 1 pahar de apa, In aceasta apa puneti sarea, uleiul si curry.
Cand incepe sa fiarba apa, puneti cus cus-ul, amestecati si stingeti focul. Lasati 10 min sa se umfle bine.
Rupem coditele de la ciuperci. Le tocam cat mai marunt, iar palarioarele le taiem cat mai subtire.
Ardeiul il tocam cubulete mici, la fel si ceapa.
Inabusim ceapa si ardeiul gras in ulei.
Cand s-au inmuiat adaugam ciupercile. Acoperim oala cu un capac si lasam sa se inmuaie ciupercile si apoi sa se evapore lichidul pe care l-au lasat. Adaugam si cateva linguri piure de rosii. Potrivim de sare si piper.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.