Pentru couscous am găsit rețeta chiar aici pe site și am adăugat la ea câteva mici modificări :)
Couscous-ul se fierbe în proporție de 1:1 cu apă. Deci o unitate apă, și una de couscous.
Puneți la fiert 1 pahar de apă. În această apă puneți sarea, uleiul și curry.
Când începe să fiarbă apa, puneți couscous-ul, amestecați și stingeți focul. Lăsați 10 min să se umfle bine.
Rupem codițele de la ciuperci. Le tocăm cât mai mărunt, iar pălăriile le tăiem cât mai subțire.
Ardeiul îl tocăm cubulețe mici, la fel și ceapa.
Înăbușim ceapa și ardeiul gras în ulei.
Când s-au înmuiat adăugăm ciupercile. Acoperim oala cu un capac și lăsăm să se înmoaie ciupercile și apoi să se evapore lichidul pe care l-au lăsat. Adăugăm și câteva linguri piure de roșii. Potrivim de sare și piper.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.