Tot timpul ma gandeam cum sa fac sa gatesc sanger-novac-ul incat sa fie cu adevarat delicios. Fiind un peste cu oase, fara un gust care sa il diferentieze, dar romanesc si de cele mai multe ori in gasesc sa-l cumpar proaspat, am cautat cum sa imbin gustosul cu utilul si iata ce mi-a iesit.
Se pregatesc toate ingredientele.
Se pregateste lamaia, am ras coaja si apoi am stors sucul.
Pestele taiat in jumatate este pus pe tava cu carnea in sus si presarat cu sare, piper, ulei si lamaia impreuna cu coaja rasa. Se lasa asa pentru 30 minute.
Ceapa se taie solzisori. Eu am tocat-o in bucati ceva mai mari pentru ca sa nu se arda in cuptor.
Se taie si ardeiul si se pun in tigaie pentru calit, dupa care se adauga pasta de gogosari sau pasta de rosii. Se calesc usor. Intre timp se aprinde si cuptorul.
In ceapa calita luata de pe foc se adauga ciupercile taiate jumatati.
Legumele astfel obtinute sunt asezate sub peste si deasupra, lasand si parti de peste descoperit pentru a obtine un aspect de copt. Se stripeste cu vin.
Se coace la foc mediu timp de 30 minute sau mai mult daca este nevoie si din cand in cand se mai stropeste cu vin pentru a evita ca pestele sa se usuce. Se serveste cu usturoi si mamaliga clasica.
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.