În seara asta am făcut niște cornuri. Pufoase. Cu ciocolată. Am găsit rețeta pe un site ce-l frecventez din când în când. Cu unele modificări (în special la timpul de coacere), am respectat rețeta de acolo. Se pot face și sărate, depinde ce alegeți ca umplutură (Nutella, gem, marmeladă, brânză, nucă, rahat, mac, mere, etc.)
Pregătim ingredientele.
Pregătim maiaua: punem drojdia într-un pahar peste 2 linguri de apă caldă, amestecăm bine, presărăm puțină făină peste ea și o lăsăm la crescut într-un loc cald și ferit de curenți de aer, vreme de 15 minute.
După 5-10 min, încălzim puțin laptele și topim acolo untul (după ce am luat laptele de pe foc).
Într-un vas mare, punem făina, mierea, sarea, amestecul de lapte cu unt și drojdia crescută.
Compoziția trebuie să aibă un aspect omogen, legat și vasul să rămână curat. Eu am frământat aluatul în vas (în rețetă scrie să se mute pe planul de lucru). Se mai poate adăuga făină ori lapte, dacă e cazul. Aluatul nu trebuie nici să fie tare, dar nici să se lipească. Apoi, am mutat aluatul frământat în alt vas (în același vas dacă frământați pe masă), l-am acoperit cu un prosop și l-am lăsat la dospit o oră.
Așa arată aluatul dospit.
Se întinde aluatul cu sucitorul pe masă (eu am folosit și puțină făină pentru că „planul meu de lucru” nu e chiar potrivit), în strat nu foarte subțire și se taie în raze. Prima dată în 2, apoi în 4 și tot așa, până obțineți 16 triunghiuri.
Puneți umplutura (eu am ales Nutella și o altă cremă de ciocolată) la baza fiecărui triunghi și începeți să rulați de la baza triunghiului spre vârf.
Îndoiți puțin cornurile, adică le faceți să aibă forma de corn.
Puneți cornurile în tava de la aragaz așternută cu hârtie de copt.
Facem un amestec din gălbenușul de ou și cele 2 lingurițe de lapte și ungeți cu el cornurile direct în tavă.
Apoi am pus tava la cuptor la foc mic spre potrivit. Le-am lăsat acolo aproape o oră, deși în rețetă scrie 15-17 minute la 170 grade. Sigur cuptorul meu are o problemă, gravă. Sau poate eu, care de teamă să nu se ardă am dat focul mult prea mic. Dar vă puteți uita la ele, se rumenesc pe fund.
Eu am luat unul și l-am rupt în două, să verific dacă e copt înăuntru (o dovadă în plus că sunt începătoare), apoi l-am băgat la loc. De asta apar 2 cornuri rupte în tava mea. După ce s-au răcorit puțin, le-am mutat pe un platou.
Iată aici un corn de aproape:
Și aici o secțiune pufoasă și moale, după cum spune și numele! Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.