Cornuri moi și pufoase

reteta postata de

În seara asta am făcut niște cornuri. Pufoase. Cu ciocolată. Am găsit rețeta pe un site ce-l frecventez din când în când. Cu unele modificări (în special la timpul de coacere), am respectat rețeta de acolo. Se pot face și sărate, depinde ce alegeți ca umplutură (Nutella, gem, marmeladă, brânză, nucă, rahat, mac, mere, etc.)

Ingrediente
Drojdie uscata
7 g
sau 25 g drojdie proaspătă
Sare
1 lingurita
rasă
Miere de albine
2 linguri
sau 3-4 linguri de zahăr, dizolvat în laptele din rețetă
Lapte
250 g
cald
Faina alba
500 g
Unt
25 g
moale, la temperatura camerei
Galbenus de ou
1 buc
pentru uns
Lapte
2 lingurite
pentru uns
Umplutura
16 lingurite
gem, Nutella
Pasi de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.


Cornuri moi și pufoase - Pas 1
Pas 2

Pregătim maiaua: punem drojdia într-un pahar peste 2 linguri de apă caldă, amestecăm bine, presărăm puțină făină peste ea și o lăsăm la crescut într-un loc ferit cald și ferit de curenți de aer, vreme de 15 minute.

Cornuri moi și pufoase - Pas 2
Pas 3

După 5-10 min, încălzim puțin laptele și topim acolo untul (după ce am luat laptele de pe foc).


Cornuri moi și pufoase - Pas 3
Pas 4

Într-un vas mare, punem făina, mierea, sarea, amestecul de lapte cu unt și drojdia crescută.

Cornuri moi și pufoase - Pas 4
Pas 5

Compoziția trebuie să aibă un aspect omogen, legat și vasul să rămână curat. Eu am frământat aluatul în vas (în rețetă scrie să se mute pe planul de lucru). Se mai poate adăuga făină ori lapte, dacă e cazul. Aluatul nu trebuie nici să fie tare, dar nici să se lipească. Apoi, am mutat aluatul frământat în alt vas (în același vas dacă frământați pe masă), l-am acoperit cu un prosop și l-am lăsat la dospit o oră.

Cornuri moi și pufoase - Pas 5
Pas 6

Așa arată aluatul dospit.

Cornuri moi și pufoase - Pas 6
Pas 7

Se intinde aluatul cu sucitorul pe masă (eu am folosit și puțină făină pentru că „planul meu de lucru” nu e chiar potrivit), în strat nu foarte subțire și se taie în raze. Prima dată în 2, apoi în 4 și tot așa, până obțineți 16 triunghiuri.

Cornuri moi și pufoase - Pas 7
Pas 8

Puneți umplutura (eu am ales Nutella și o altă cremă de ciocolată) la baza fiecărui triunghi și începeți să rulați de la baza triunghiului spre vârf.

Cornuri moi și pufoase - Pas 8
Pas 9

Îndoiți puțin cornurile, adică le faceți să aibă forma de corn.

Cornuri moi și pufoase - Pas 9
Pas 10

Puneți cornurile în tava de la aragaz așternută cu hârtie de copt.


Cornuri moi și pufoase - Pas 10
Pas 11

Facem un amestec din gălbenușul de ou și cele 2 lingurițe de lapte și ungeți cu el cornurile direct în tavă.

Cornuri moi și pufoase - Pas 11
Pas 12

Apoi am pus tava la cuptor la foc mic spre potrivit. Le-am lăsat acolo aproape o oră, deși în rețetă scrie 15-17 minute la 170 grade. Sigur cuptorul meu are o problemă, gravă. Sau poate eu, care de teamă să nu se ardă am dat focul mult prea mic. Dar vă puteți uita la ele, se rumenesc pe fund.

Cornuri moi și pufoase - Pas 12
Pas 13

Eu am luat unul și l-am rupt în două, să verific dacă e copt înăutru (o dovadă în plus că sunt începătoare), apoi l-am băgat la loc. De asta apar 2 cornuri rupte în tava mea. După ce s-au răcorit puțin, le-am mutat pe un platou.


Cornuri moi și pufoase - Pas 13
Pas 14

Iată aici un corn de aproape:

Cornuri moi și pufoase - Pas 14
Pas 15

Și aici o secțiune pufoasă și moale, după cum spune și numele! Poftă bună!

Cornuri moi și pufoase - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 16 buc (16 cornuri ce ocupă tava de la aragaz)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 145 min