O supa-crema usor de facut cu un gust deosebit. Am incercat mai multa variante, cu radacina sau tulpini de telina, cu cartof. Pe primul loc as pune-o pe cea cu tulpini de telina, din pacate nu am gasit azi. Ca experiment, de data asta vreau sa adaug niste fulgi de drojdie si o sa folosesc la sfatul Lenei smantana in loc de unt.
Pregatim ingredientele
Cartoful si ceapa le taiem si le punem la fiert.
Broccoli il desfacem in buchetele si il spalam.
Cand cartoful si ceapa sunt aproape fierte, adaugam broccoli si mai lasam la fiert 5-10 min.
Scoatem din zeama si facem totul pasta cu un mixer vertical. Zeama nu o aruncam !
Completam cu zeama atat cat ne place sa fie de consistenta. Adaugam smantana, sare si piper dupa gust si mai lasam sa deau un clocot. In loc de smantana merge si unt.
In castron am adaugat si niste fulgi de drojdie.
Pofta buna !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.