O supă-cremă ușor de făcut cu un gust deosebit. Am încercat mai multe variante, cu rădăcină sau tulpini de țelină, cu cartof. Pe primul loc aș pune-o pe cea cu tulpini de țelină, din păcate nu am găsit azi. Ca experiment, de data asta vreau să adaug niște fulgi de drojdie și o să folosesc la sfatul Lenei smântână în loc de unt.
Pregătim ingredientele
Cartoful și ceapa le tăiem și le punem la fiert.
Broccoli îl desfacem în buchețele și îl spălăm.
Când cartoful și ceapa sunt aproape fierte, adăugăm broccoli și mai lăsăm la fiert 5-10 min.
Scoatem din zeamă și facem totul pastă cu un mixer vertical. Zeama nu o aruncăm!
Completăm cu zeamă atât cât ne place să fie de consistență. Adăugăm smântână, sare și piper după gust și mai lăsăm să dea un clocot. În loc de smântână merge și unt.
În castron am adăugat și niște fulgi de drojdie.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.