Supă-cremă de broccoli

rețeta postată de

O supă-cremă ușor de făcut cu un gust deosebit. Am încercat mai multe variante, cu rădăcină sau tulpini de țelină, cu cartof. Pe primul loc aș pune-o pe cea cu tulpini de țelină, din păcate nu am găsit azi. Ca experiment, de data asta vreau să adaug niște fulgi de drojdie și o să folosesc la sfatul Lenei smântână în loc de unt.

Ingrediente
Broccoli
750 g
   
Ceapă
1 buc
   
Cartofi
1 buc
   
Smântână
100 ml
   
Fulgi de drojdie inactivă
1 lingura
după gust
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele

Supă-cremă de broccoli - Pas 1
Pas 2

Cartoful și ceapa le tăiem și le punem la fiert.

Supă-cremă de broccoli - Pas 2
Pas 3

Broccoli îl desfacem în buchețele și îl spălăm.

Supă-cremă de broccoli - Pas 3
Pas 4

Când cartoful și ceapa sunt aproape fierte, adăugăm broccoli și mai lăsăm la fiert 5-10 min.

Supă-cremă de broccoli - Pas 4
Pas 5

Scoatem din zeamă și facem totul pastă cu un mixer vertical. Zeama nu o aruncăm!

Supă-cremă de broccoli - Pas 5
Pas 6

Completăm cu zeamă atât cât ne place să fie de consistență. Adăugăm smântână, sare și piper după gust și mai lăsăm să dea un clocot. În loc de smântână merge și unt.

Supă-cremă de broccoli - Pas 6
Pas 7

În castron am adăugat și niște fulgi de drojdie.

Poftă bună!

Supă-cremă de broccoli - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (4-5 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min