Anul acesta am avut prima recoltă de zucchini, o recoltă bogată din care am gătit cam tot ce se putea cu zucchini.
Una dintre rețetele preferate ale familiei mele este zucchini în aluat - un aperitiv hrănitor care se termină rapid...
Zucchini se spală și, cu ajutorul unui cuțit pentru curățat legume, se curăță de coajă.
Cu ajutorul răzătoarei speciale pentru legume feliem zucchini în felii de 0,3-0,5 cm.
Într-un bol batem spumă ouăle cu sarea și integrăm treptat făina. Pentru omogenizare adăugăm la final o lingură de apă minerală.
Tapetăm feliile de zucchini cu făină.
Le trecem prin aluatul preparat și le prăjim în ulei încins. Întoarcem feliile pe ambele părți.
După ce s-au rumenit pe ambele părți scoatem zucchini pe un șervețel de hârtie și îi servim drept aperitiv.
Poftă mare!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.