Anul acesta am avut prima recolta de zucchini, o recoltă bogată din care am gătit cam tot ce se putea cu zucchini.
Una dintre reţetele preferate ale familiei mele este zucchini în aluat - un aperitiv hrănitor care se termină rapid...
Zucchini se spală şi, cu ajutorului unui cuţit pentru curăţat legume, se curăţă de coajă.
Cu ajutorul răzătoarei speciale pentru legume feliem zucchini în felii de 0,3-0,5 cm.
Într-un bol batem spumă ouăle cu sarea şi integrăm treptat făina. Pentru omogenizare adăugăm la final o lingură de apă minerală
Tapetăm feliile de zucchini cu făină.
Le trecem prin aluatul preparat şi le prăjim în ulei încins. Întoarcem feliile pe ambele părţi.
După ce s-au rumenit pe ambele părţi scoatem zucchini pe un şerveţel de hârtie şi îi servim drept aperitiv.
Poftă mare!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.